题目内容
David wants to buy a Christmas present for his mother. David's father gives him $5.00 pocket money a week. After three months David takes $20.00 out of his bank account(账户)and goes to the shopping mall. He wants to look for a present. Suddenly he sees a beautiful brooch(胸针) in the shape(形状)of his favourite pet. He says to himself, "My mother loves jewelry(珠宝),and the brooch costs only $17.00." He buys the brooch and takes it home. He wraps(包装)the present in Christmas paper and puts it under the tree.
He is very happy and he is looking forward to Christmas morning to see the happiness on his mother's face. But when his mother opens the present, she screams(尖叫)with fright(惊吓)because she sees a spider.
![]()
1.What does David want to buy for his mother?
A . A spider ring.
B. We don’t know.
C. A Christmas present.
D. A special birthday present.
2.How much money does David take to the mall?
A. $3.00. B. $5.00.
C. $17.00. D. $20.00.
3.Where does he put the brooch?
A. On his favourite pet.
B. In the shopping mall.
C. Under a Christmas tree.
D. Out of his bank account.
4.Why does David's mother scream?
A. Because she is happy.
B. Because the present is beautiful.
C. Because she thinks she sees a real spider.
D. Because she doesn't like Christmas presents.
1.C
2.D
3.C
4.C
【解析】
试题分析:这篇短文讲述的是David用自己的零花钱给妈妈买了一个圣诞礼物,是一个蜘蛛形状的胸针。他把这个礼物包好,放在了圣诞树下。当他的妈妈打开礼物的时候,她吓了一跳,因为她以为这是一只真的蜘蛛。
1.细节理解题。根据短文的开头David wants to buy a Christmas present for his mother可知,David想给他的妈妈买一个圣诞礼物。由此可知选C。
2.细节理解题。根据短文第一段中After three months David takes $20.00 out of his bank account(账户)and goes to the shopping mall可知,三个月后,David从他的银行账户里取出20美元去了市场。故选D。
3.细节理解题。根据短文中He buys the brooch and takes it home. He wraps(包装)the present in Christmas paper and puts it under the tree可知,他非常喜欢这个胸针,于是买了下来带回家,用纸包装好,放在了圣诞树下。故选C。
4.推理判断题。根据短文的最后But when his mother opens the present, she screams(尖叫)with fright(惊吓)because she sees a spider可知,当David的妈妈打开礼物的时候,她尖叫了起来,因为她以为这个胸针是一只真的蜘蛛。故选C。
考点:故事类短文阅读。
The girl looks pretty _______ a red dress ___________.
A .wears, in B. with, on
C. has, on D. with, in
根据对话内容,从下面方框中选择适当的单词或短语填空,使对话完整正确。(共5小题;每小题1分,满分5分)
all kinds of after school in front of Geography come true comes from |
Jack is a schoolboy. He 1. England. He lives in a small town and he likes to study. He loves reading 2. books. His favourite subject is 3. . He has many friends and they often play basketball together 4. . He hopes to be a basketball player after he grows up.
Can his dream 5. ?