题目内容

One day ,a woman got on a bus with a child in her arms. The woman sat down next to an old couple. The old woman took a look at the child and said in a low voice to her husband,” Look at the child. He’s so ugly(丑陋的).”

The woman heard what the old woman said and began to cry. She cried and cried and no one could stop her.

When the bus came to a stop, a young man got on the bus with some bananas and sat at the back of the bus. He saw the woman crying, so he went over and said to her,” Oh, come, please don’t cry any more. You look very ugly when you are crying.”

The woman didn’t stop crying. Instead, she cried even harder. The young man didn’t know what he could do. Suddenly he noticed the bananas in his hand and had a good idea. So he said again to the woman, ”Well, if you stop crying, I will give your monkey some bananas to eat.”

1.“An old couple” in the first paragraph refers to (指的是)_______.

A.the driver and the conductor(售票员)

B. the old woman and her husband

C. the woman and her child

D. the bus and its passengers

2.The child in the woman’s arms_____________.

A. was very clever

B. was very tall

C. looked quite lovely

D. wasn’t good-looking

3.The woman began to cry on the bus because______________.

A. she felt very sad

B. she took the wrong bus

C. she didn’t get off at the right stop

D. she lost her purse

4.The woman cried even harder when the young man asked her to stop crying

because_______.

A. the young man didn’t give her bananas

B. the old woman said her child was ugly

C. the young man said she looked ugly

D. she also thought her child was ugly

5.What the young man said at the end of the story shows that____________.

A. the child became a monkey

B. the child was very ugly

C. the young man was very kind

D. the woman loved her child

1.B

2.D

3.A

4.C

5.B

【解析】

试题分析:

这是一篇小故事,内容比较幽默,引人入胜,文中没有很难的词汇,关键点是男人最后一句话。

1.1】试题分析:推断题,根据下文有old woman以及her husband可以断定这一一对老夫妇,couple 夫妇,夫妻。

2.2】试题分析:根据Look at the child. He’s so ugly(丑陋的).”可知那个男孩长得很丑,不好看, good-looking好看的。

3.3】试题分析:细节推理题,老夫妇说她的孩子长的很丑,所以女人伤心的哭了起来。

4.4】试题分析:细节考察题,根据Oh, come, please don’t cry any more. You look very ugly when you are crying.”

The woman didn’t stop crying. Instead, she cried even harder可知男士劝她“别哭了,当你哭的时候很丑。”女人听到这些话时就哭得更厉害了。因此可以推断出女人哭的更厉害是因为男人说他哭的时候很丑。

5.试题分析:细节考察题,根据最后一句“Well, if you stop crying, I will give your monkey some bananas to eat.”男人对女人说“如果你不哭,我就给你的猴子吃香蕉”,男人认为女人怀里的孩子是猴子,由此推断出那个孩子确实很丑,所以那个男人说的话说明那个男孩很丑。

【考点】记叙文。

练习册系列答案
相关题目

IT’S a scene in many homes around the world: tired-eyed teens wake to the sound of their alarm clock. Another school day begins, and we all wish we could have just one extra hour of sleep.

For lucky high school students in England, they’re now going to reset their alarm and get an extra hour of sleep. Instead of starting school at 9 am, students will begin the academic day at 10 am.

This is part of a huge study by Oxford University. The experiment will see whether later classes can improve exam results.

More than 100 schools across England will join the four-year experiment, which includes tens of thousands of students. It is based on(以…为基础) scientific evidence(证据; 迹象)that teenagers are out of step with traditional school hours.

“We know that something funny happens when you’re a teenager,” lead sleep researcher Colin Epsie told The Telegraph. “Your parents think it’s because you’re lazy and everything would be OK if you could get to sleep earlier. But science is telling us that teenagers need to sleep more in the mornings.”

A similar experiment in 2009 saw an improvement of 19 percent in exam scores for major subjects – such as math and science.

Teenagers’ sleep cycles, on average, begin two hours after adults. Neuroscientists (神经科学家) say teens have a built-in clock, which makes them more likely to go to sleep around midnight. As well as not feeling fully awake until between 9 am and 10 am. This body clock stays until the age of 19 for females and 21 for males.

Schools are places for learning, as well as education laboratories – finding out the best ways to learn and increase knowledge. Yet we’ll have to wait until 2018 to find out these exciting results!

1.England high school students usually start school __________.

A. at 7 am B. at 8 am C. at 9 am D. at 10 am

2.Teenagers feel hard to get up early because _________.

A. they are too lazy

B. their sleep cycles are later than adults

C. they stay up late at night

D. they hate going to school

3.The aim of the experiment in 2009 was to __________.

A. find out whether later classes can improve exam results

B. test how students’ body clocks work

C. compare teenagers’ and adults’ sleeping styles

D. help teachers to find the best way to teach

4.The article is focused on(聚焦)the topic that _________.

A. teenagers need more sleep than adults

B. students might need more hours’ sleep in the morning

C. boys need more sleep in the morning than girls

D. it is important to do more experiments on education

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网