题目内容

This is the twins' room. It's a nice room. The two beds are in the room. One is Lucy's and the other (另一个) is Lily's. They look the same. Their coats are on their beds. We can't see their shoes. They're under their beds. The twins have two desks and chairs. Their clock, books and pencil-boxes are on the desks. Their schoolbags are behind the chairs.

1.What kind of room (哪一种屋子) is it? --It's _______.

A. a classroom B. a bedroom C. a big room

2.Which (哪一个) one is not right?

A. Lily's coat is on the bed.

B. Lucy's shoes are under the chair.

C. Lucy and Lily are students.

3.Lucy and Lily are __________.

A. boys B. sons C. sisters

4. Where're their schoolbags? ________.

A. On the chairs

B. In their desk

C. Behind their chairs

5.Which one is right?

A. Their beds look the same.

B. Their clock, coats and pencil-boxes are on the desk.

C. Their classroom is nice.

1.B

2.B

3.C

4.C

5.A

【解析】

试题分析:这篇短文中作者给我们介绍了Lucy和Lily的卧室,里面有两张一样的床,卧室里还有他们的衣服、鞋,有两张桌子和一些椅子,桌子上面有闹钟、书和铅笔盒,他们的书包在椅子后面。

1.推理判断题。根据短文的开头中The two beds are in the room可知,在这个房间里有两张床,因此我们推断这是一间卧室。故选B。classroom 教室;a big room一个大的房间。

2.推理判断题。根据短文中Their coats are on their beds可知A是正确的;根据Their clock, books and pencil-boxes are on the desks. Their schoolbags are behind the chairs 可以看出,Lucy和Lily都是学生,故C是正确的;根据We can't see their shoes. They're under their beds.可知B不对,他们的鞋在床底下。故选B。

3.推理判断题。根据短文的开头This is the twins' room.可知这是双胞胎Lucy 和Lily的房间,这两个名字都是女名,故选C。

4.细节理解题。根据短文的最后一句Their schoolbags are behind the chairs.可知,他们的书包在椅子的后面。故选C。

5.推理判断题。根据短文中The two beds are in the room. One is Lucy's and the other (另一个) is Lily's. They look the same. 可知A是正确的;根据Their coats are on their beds 可知B选项不对;根据短文开头It's a nice room. The two beds are in the room可知,这是他们的卧室,不是教室,故C不对。

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网