题目内容

首字母填空 根据首字母提示补全单词,使短文完整通顺(共10分,每格1分)。

On weekdays Mary gets up at 5:30. She d 1. herself, washes her face and does morning e 2. . She has breakfast at 6:30 and then she goes to school. She goes there b 3. bike. She gets to school at about 7:15 every day. She doesn’t like to be late. Classes b 4. at 8:00. In class she listens to the teachers carefully , and she works h__5.__at her lessons. She usually has bread and a glass of milk in the middle of the day. Classes are o 6. at 4:30. After class she likes dancing and s 7. . Sometimes she throws a Frisbee (飞碟) w 8. her classmates. She gets home at 5:30. In the evening, her parents come back from w 9. . They have supper at 7:00.

In the evening she does her homework. S 10. she watches TV or reads storybooks.

She goes to bed at ten. This is Mary’s school day.

1.dresses

2.exercises

3.by

4.begin

5.hard

6.over

7.singsing

8.with

9.work

10.Sometimes

【解析】

试题分析:本文叙述了玛丽一天的活动情况,她每天自己起床,然后骑自行车去上学,她努力学习功课,下课后有时和她的同学在一起仍飞碟,她在晚上通常做作业,有时她看电视或读故事书。

1.小题1】句意:她自己穿上衣服,洗脸然后做早操。这里是短语dress oneself给某人自己穿衣服,因为这里叙述的是平时的情况,所以用一般现在时,句子的主语是第三人称单数,故用dresses。

2.小题2】句意:她自己穿上衣服,洗脸然后做早操。这里是短语do morning exercises做早操,故用exercises。

3.小题3】句意:她骑自行车去那里。短语by bike 是介词短语,骑自行车,故用by。

4.小题4】句意:8:00开始上课。因为句子的主语Classes 是复数,所以用begin。

5.小题5】句意:她努力学习功课。短语work hard at sth 努力学习功课,故用hard。

6.小题6】句意:4:30下课。这里是短语be over 结束,故用over。

7.小题7】句意:下课后,她喜欢跳舞和唱歌。Like +doing sth 喜欢做某事,故用singsing。

8.小题8】句意:有时她和她的同学在一起仍飞碟。with是介词,表示和某人一起用with sb,故用with。

9.小题9】句意:晚上父母下班回家。come back from work 下班回家,故用名词work。

10.小题10】句意:有时她看电视或读故事书。根据In the evening she does her homework 可知通常她在晚上做作业,所以有时她看电视或读故事书。故用sometimes。

考点:短文填空。

练习册系列答案
相关题目

If you go to visit London,you will see a lot of buses and cars on the road,you will also see a lot of bikes because more people travel by bike.Why?

There are a lot of reasons for this.First,it’s very cheap to buy a bike,and riding bikes is quick, too.You often need to wait for a bus for half an hour.When the bus comes,there are so many other buses and cars on the roads so the bus moves very slowly.The underground train(地铁)is quick but very expensive.

I travel to work by bus for about four years.I often arrive at work late and feel tired.Then one day , a friend of mine says, “I go to work by bike,why don’t we travel together?”“Because my bike’s old,”I answer,“and there are so many buses and cars on the road.I feel afraid…”“Don’t be afraid!”says my friend,“If you follow me and we ride slowly,you will be fine.”

Two days later I buy a new bike.We go slowly, but we arrive at work quickly. I spend 40 minutes going by bus, but only half an hour by bike! Now I love riding a bike. And I feel healthy. Many people think my idea is good and maybe you’ll see more bikes on the road in the future.

Many people think in the same way as I do.That’s why you see a lot of bikes on the road.Who knows,perhaps in the future we’ll have roads for bicycles only.I hope so!

1.There are ___________ people travelling by bike now in London.

A.no B.fewer C.more D.a lot

2. I travel to work by bus for ___________.

A.a few months B.about four years

C.two years D.one year

3. Which is NOT mentioned(提到) about the good things of riding a bike in the passage?

A.we can have more time.

B.we don’t need to pay much money.

C.we can keep healthy.

D.we can keep the air clean.

4. Which of the following is TRUE?

A.I begin to ride a bike to work because I had no bus to take.

B.The bus moves slowly because there are so many people in it.

C.Buses,cars and bikes run on the road in London.

D.I spend 40 minutes going by bike.

5. Maybe you’ll see more _________ on the road in the future.

A.cars B.buses C.vans(货车) D.bicycles

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网