题目内容
In many English homes people eat four meals a day: breakfast, lunch, tea and dinner. People have breakfast at any time from seven to nine in the morning. They eat porridge, eggs or bread, English people drink tea or coffee(咖啡) at breakfast.
Lunch comes at one o’clock. Afternoon tea is from four to five in the afternoon and dinner is at about half past seven. First they have soup, and then they have meat or fish with vegetables. After that they eat some other things, like bananas, apples or oranges. But not all English people eat like that. Some of them have their dinner in the middle of the day. Their meals are breakfast, dinner, tea and supper and all these meals are very simple. (简单)
根据短文内容选择最佳答案。
1.Many English people eat meals a day..
A.two B.three C.four D.five
2.People may eat for their breakfast.
A.meat and apples B.vegetables
C.bananas and coffee D.bread or eggs
3.People have lunch at o’clock.
A.any time B.nine C.five D.one
4.People don’t have for their dinner.
A.porridge B.bananas and apples
C.soup and meat D.meat and fish
5.Which is TRUE according to the article(按照原文) ?
A.All English people have their dinner in the evening.
B.All English people have their dinner in the middle of the day.
C. English people have breakfast at any time from six to nine in the morning.
D.English meals are very simple.
1.C
2.D
3.D
4.A
5.D
【解析】
试题分析:许多英国家庭一天吃四餐:早餐,午餐,茶和晚餐。在早餐中,他们吃稀饭,鸡蛋和面包,英国人喝茶或咖啡。晚餐中,他们首先喝汤,然后他们吃肉或鱼和蔬菜。之后,他们吃一些其他的东西,如香蕉,苹果或橘子。
1.In many English homes people eat four meals a day. 句意: 许多英国家庭一天吃四餐。明确为四餐。故选C
2.They eat porridge, eggs or bread, English people drink tea or coffee(咖啡) at breakfast.句意:在早餐中,他们吃稀饭,鸡蛋和面包,英国人喝茶或咖啡。结合选项,明确第四项符合题意。故选D
3.Lunch comes at one o’clock. 句意:午餐是在一点。明确第四项正确。故选D
4. First they have soup, and then they have meat or fish with vegetables. After that they eat some other things, like bananas, apples or oranges. 句意:首先他们喝汤,然后他们吃肉或鱼和蔬菜。之后,他们吃一些其他的东西,如香蕉,苹果或橘子。结合选项,明确没有提到第一项的食物。故选A
5.Their meals are breakfast, dinner, tea and supper and all these meals are very simple. (简单)句意:他们吃早餐,晚餐,茶和晚餐,所有这些饭菜很简单。结合选项描述,只有第四项正确。故选D
考点:社会现象类短文阅读