题目内容
In different seasons, Zhang Ming enjoys himself in different ways.
In spring, when it is sunny, he often goes to the park and sits on the grass, reading a book or a magazine. When he feels tired, he simply lies on the grass and tries to get some sleep. He feels very comfortable when he is on the grass. In summer, Zhang Ming often goes swimming in the river in front of his house. Once, he stayed in the water for as long as two hours. In autumn, Zhang Ming often goes to a square near his home to fly a kite. Every time he goes there, he usually invites his friends to go there with their kites as well. In winter, he finds a lot of pleasure in having snowball fights and making snowmen with his friends.
![]()
1.How does Zhang Ming try to get some sleep when he feels tired in the park?
A. By putting his head on a book.
B. By lying on his coat.
C. By sitting on the ground.
D. By lying on the grass.
2.Where is the river which Zhang Ming often swims in?
A. Behind his home.
B. In front of his house.
C. To the right of his house.
D. To the left of his house.
3.How long did Zhang Ming stay in the river once?
A. For an hour. B. For half an hour.
C. For two hours. D. For three hours.
4.Why does Zhang Ming often go to the square?
A. To fly a kite. B. To play football.
C. To have a run. D. To take a walk.
5.Which of the following is TRUE?
A. Zhang Ming hates winter because he does not like cold weather.
B. Zhang Ming enjoys making snowmen and having snowball fights in winter.
C. Sometimes Zhang Ming also goes to the park on rainy days.
D. Zhang Ming never lies on the grass because it is too dirty.
1.D
2.B
3.C
4.A
5.B
【解析】
试题分析:在不同的季节,张明喜欢自己不同的娱乐方式。在春天,当天气晴朗时,他经常去公园,坐在草地上,读一本书或杂志。在夏天,张明经常在他家门前河中游泳。在秋天,张明经常去他家附近的广场放风筝。
1. he feels tired, he simply lies on the grass and tries to get some sleep.句意:当他感到累了,他只是躺在草地上,尽力地去睡一会儿。故选D
2. summer, Zhang Ming often goes swimming in the river in front of his house.句意:在夏天,张明经常在他家门前河中游泳。明确第二项正确。故选B
3. he stayed in the water for as long as two hours.句意:有一次,他在水里呆了长达两小时。明确时间为两个小时。故选C
4. autumn, Zhang Ming often goes to a square near his home to fly a kite.句意:在秋天,张明经常去他家附近的广场放风筝。说明去的目的是放风筝。故选A
5. winter, he finds a lot of pleasure in having snowball fights and making snowmen with his friends.句意:在冬天,他发现了很多乐趣,和他的朋友打雪仗、堆雪人。结合选项第二项正确。故选B
考点:日常生活类短文阅读。
书面表达13分(其中3分为书写分,同学们一定要认真书写哦!)
亲爱的同学们,经过一学期的学习,我们认识了阳光中学的米莉,艾米,丹尼尔等新朋友。现在你想把丹尼尔介绍给你的笔友李雷,请根据以下提示,写一篇80字左右的英语短文。
年龄 | 13 |
外貌 | 短发,戴眼镜 |
爱好 | 玩电脑游戏,擅长数学 |
个性 | 善良而乐于助人。经常为老人们打扫他们的公寓 |
生活方式 | 喜欢汉堡包和可乐。他们不健康。他想要改变他的生活方式。计划吃更多的水果和蔬菜并每周去游泳一次。 |
衣着 | 常穿运动服和运动鞋,因为他们轻便舒适。 |
节日 | 最喜欢的节日是春节。因为他喜欢燃放烟花; ---(帮助他再自由发挥一点喜欢春节的理由) |
注意:1. 短文必须包括所有要点,可适当发挥,80词左右。
2. 短文开头结尾已为你写好,不计入总词数。
Dear Li Lei
I would like to introduce(介绍) my best friend Daniel to you.
Do you want to be friends with him? Please write back to me soon.
Yours
ΧΧΧ