题目内容

根据汉语译成英语。(5分)

1.Try your best and work much harder _____________(从现在开始)

2.I’m going to Cuba __________ (出差)

3.I dare not answer questions in class, because I’m afraid of ________ (犯错误)

4.How many manned spaceships has China ________ ( 发射) into space?

5.A thief stole a beautiful cellphone from a young girl. He _______ (逃跑) very quickly and then hid in a secret place.

1.from now on

2.on business

3.making mistakes

4.sent up

5.ran away

【解析】

试题分析:

1.句意:从现在开始尽你最大的努力去工作。从现在开始from now on,在句中作状语。

2.句意:我去古巴出差。出差on business,在句中作状语。

3.句意:我不敢在课堂上回答问题,因为我害怕犯错误。犯错误making mistakes,在句中作介词宾语,故用动名词形式。

4.句意:中国已经向太空发射了多少载人飞船?发射sent up,与助动词has一起构成现在完成时。

5.句意:一个贼偷了一个年轻的女孩漂亮的手机。他很快逃跑了然后藏在一个秘密的地方。逃跑ran away,与hid一起作并列谓语。

考点:汉译英。

练习册系列答案
相关题目

任务型阅读(共5小题,每小题2分,计10分)阅读短文,并按要求完成1-5题。

Each year, many Chinese people go abroad because of all kinds of reasons. They are becoming younger and younger year by year. Even some Chinese parents send their children to foreign when they are only in a middle school. They think their children can get a wider view, less(学业)competition or family honor. But life can be bad for young people there. At first, they have to face the culture differences and language problems. However, these are not always the most difficult things to overcome(克服).To most children, controlling(管理)themselves well is a big challenge when studying alone in a strange country. Yu Yang, a 15-year-old student from Guangdong Province studies in a high school in Toronto, Canada .To his surprise; his teachers there seldom push students to study abroad. And usually there isn’t too much homework. Students have a lot of free time. Some of his friends spend their whole year’s money in the first two months of the new term. So they have to ask their parents for some more money.

On the one hand, studying abroad can help students learn foreign languages quickly and open up their eyes, but on the hand, some children may feel lonely, become bad, lose themselves, etc. Many problems may happen to them. These are different from their original thoughts. So parents should think them over before their children go abroad.

1题完成句子;2题简略回答问题;3题将文中横线处空缺的一个单词填写在下面的答题线上;4题找出并写下全文的主题句;5题将文中画线句子译成汉语。

1.According to the writer, parents should before sending their children to go abroad.

2.Why do Chinese parents send their children abroad?

3.

4.

5.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网