题目内容

Kunming is the capital of Yunnan. It's a city with a long history. Kunming has a population of more than 5,000,000. Though the weather in Yunnan changes from place to place, Kunming is famous for her beautiful weather. It's neither too hot in summer nor too cold in winter. That's why more and more people like to travel and even to live there. You can see that great changes have taken place here. A lot of tall buildings, cinemas and hospitals have been put up. You can cross the streets over footbridges in the city. You can buy whatever you want in shops and supermarkets in or around the city. People's lives are becoming better and better.

At weekend or on holiday, people like to relax themselves in different places and in different ways. In winter, people especially old people would like to climb the Western Hills. From the top of Hills, you can have a good look at the beautiful scenery of Kunming. Far away from the Hills, you can enjoy the Sleeping Beauty among the Hills. After supper, families take a walk along the bank of Dianchi Lake. The Golden Temple and EXPO Garden are two famous places of interest in the north of the city. EXPO Garden is known to people both at home and abroad. You can spend a whole day visiting the world-famous garden. A little farther away from the southeast of the city, a special forest welcomes you. It is not a tree forest, but a stone forest. So it is called the Stone Forest.

People in Kunming are really friendly. They often invite their friends home to try delicious food, like rice or noodles. If you want to know more about Kunming and taste her food, please visit her yourself.

1.What's the population of Kunming?

A. Over five million.

B. Over five thousand.

C. Over five billion.

D. Over five hundred.

2.The weather in Yunnan is _______.

A. the same in different places

B. neither too hot nor too cold

C. different in different places

D. different in the same place

3.The Sleeping Beauty is the name of a _______.

A. Person B. hill C. shop D.film star

4._______ is known to people all over the world.

A. The Western Hills

B. The Stone Forest

C. The Golden Temple

D. EXPO Garden

5.The writer of this passage wants to _______.

A. invite tourists to Kunming

B. visit Kunming

C. taste her food

D. know more about Kunming

1.A

2.C

3.B

4.D

5.A

【解析】

试题分析:本文主要昆明的人口,气候及著名的旅游景点。

1.A考查细节理解题。根据 “Kunming has a population of more than 5,000,000.”可知昆明的人口是五百多万。故选A。

2.2】C考查细节理解题。根据“Though the weather in Yunnan changes from place to place, Kunming is famous for her beautiful weather.” 虽然云南的天气因地方的不同而变化,但是昆明因她美丽的天气而著名,可知昆明不同地方的天气也不同。故选C。

3.3】B考查细节理解题。根据Far away from the Hills, you can enjoy the Sleeping Beauty among the Hills.群山之间你可以欣赏the Sleeping Beauty可知这是山的名字。故选B。

4.4】D考查细节理解题。根据EXPO Garden is known to people both at home and abroad.可知,世博园在国内外都很闻名。故选D。

5.5】A考查细节理解题。全文介绍了昆明的气候以旅游景点,目的是让人们去昆明旅游。故选A。

考点: 地点介绍类短文

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网