题目内容

Hello! My name is Jack. I’m thirteen. This is my school day.

I get up at a quarter to eight in the morning and have breakfast. I go to school at a quarter past eight. And school begins(开始) at nine o’clock. At eleven five, we have a rest(休息一儿) and some of my friends go to play football(足球). But I don’t like football. I only sing songs with my friends.

We have lunch at twelve. I like school lunch. We have meat, rice and many vegetables. At three, school is over(结束). Then I go home. I get home one hour later. In the evening, we have dinner and watch TV(看电视) at a quarter past eight. Then I go to bed(上床睡觉) at ten o’clock.

根据短文内容,判断正(A)误(B)。(10分)

1.Jack has breakfast at seven o’clock in the morning.

2.Jack goes to school at half past eight.

3.Jack sings songs with his friends at eleven five.

4.Jack gets home at half past three.

5.Jack goes to bed at ten o’clock.

1.B

2.B

3.A

4.B

5.A

【解析】

试题分析:这篇文章介绍了杰克一天的学校生活情况,如几点钟起床,吃饭,去学校等等。

1. get up at a quarter to eight in the morning and have breakfast.可知作者是七点四十五起床然后吃早饭。故判断为B。

2. go to school at a quarter past eight.可知作者是八点十五去学校。故判断为B。

3. eleven five, we have a rest(休息一儿) and some of my friends go to play football(足球). But I don’t like football. I only sing songs with my friends.可知在十一点过五分的时候我就和朋友唱会儿歌。故判断为A。

4. three, school is over(结束). Then I go home. I get home one hour later.可知作者三点钟放学,过一个小时后到家即四点钟到家。故判断为B。

5. I go to bed(上床睡觉) at ten o’clock.可知作者十点钟上床睡觉。故判断为A。

考点:考查日常生活类阅读。

练习册系列答案
相关题目

完形填空

先通读下面的短文,掌握其大意,然后在每小题所给的A、B、c、D四个选项中选出一个最佳选项,并将答案填入答题卷相对应的位置。

Many people say that books made of paper are out of fashion. Is that true?

What would you choose if you were sitting in front of a TV and there was a book right next to you? The answer will most be the TV! Young people would certainly choose the TV,but you will be to find out that the older ones will at least hesitate(犹豫)about choosing it.Why is this ? Is it because the world has changed so much in recent years that our Are not the same any more?

Nowadays many people have no interest in .This may be a possible explanation·

Anotherre reason might be the change of lifestyle.We are most likely to visit a club or a bar to relax after a long day’s work reading a book in Our own homes.All the stress of work makeus want a relaxing way.Perhaps,most of us do not have the patience to read any more.It is much to turn on the TV and watch the latest news around the world than to read the 19thcentury works!

With a11 the TV programmes, can find an interesting show or a moive to watch.

What’s better than getting into bed with the remote control and whenever you wish? You are the master of all the TV programmes.The only disadvantage is that TV will never you with a11 the facts as a book does,even though it does get you relaxed in just a moment

1.A.probably B.properly C.perfectly D.particularly

2.A.happy B.impatient C.surprised D.brave

3.A.diets B.duties C.courses D.habits

4.A.scholarship B.1iterature C.value D.truth

5.A.instead of B.because of C.prefer to D.would rather

6.A.slow B.traditional C.quick D.single

7.A.harder B.safer C.simpler D.funnier

8.A.someone B.no one C.everyone D.none

9.A.falling asleep B.waking up C.getting up D.going out

10.A.provide B.prevent C.promise D..prepare

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网