题目内容

Wherever travelers go, cameras are sure to follow. It’s great fun to take photos, and even more fun to show slides of the trip to friends and relatives when they come back home.
There’s Aunt Sarah, smiling in front of Buckingham Palace; Aunt Sarah, smiling under the Eiffel Tower; and Aunt Sarah, smiling in a Venetian Canal. Everyone knows what Aunt Sarah looks like; they also know what Europe’s great landmarks (显著地面景观) look like.
But a young man named David, just back from a trip to Greece, asked a few friends over to see his slides. The young man had an artist’s eye. His pictures were not of familiar Greek architectures. Instead he took pictures of farmers at work in the field, fishermen repairing their nets, and bearded priests (牧师) bending over their Bibles. He captured (抓住) the color and character of the country. His friends were so interested that they asked for more.
Any amateur (外行) can do the same. All he needs is a simple camera and a little sensitivity. When he learns that a nation lives in its people as well as in its landmarks, he moves from an amateur to an artist.

  1. 1.

    What does the underlined word “slide” mean?

    1. A.
      故事
    2. B.
      幻灯片
    3. C.
      风景
    4. D.
      路线
  2. 2.

    People who watch Aunt Sarah’s slides would be _______.

    1. A.
      frightened
    2. B.
      excited
    3. C.
      bored
    4. D.
      sad
  3. 3.

    David’s pictures were about _______.

    1. A.
      landmarks
    2. B.
      architectures
    3. C.
      people
    4. D.
      history
  4. 4.

    David is _______.

    1. A.
      foolish
    2. B.
      the same as Aunt Sarah
    3. C.
      strange
    4. D.
      original (有创意的)
  5. 5.

    A traveler can become an artist if he _______.

    1. A.
      takes a camera with him
    2. B.
      knows the history of a place
    3. C.
      is interested in not only the landmarks but also the people of a place
    4. D.
      learns how to draw and paint pictures of a place
BCCDC
1.根据短文信息可知,旅游回来后有趣的是看拍摄的幻灯片故选B
2.由短文第二段可知观看Aunt Sarah的幻灯片感到很无聊
3.根据短文took pictures of farmers at work in the field, fishermen repairing their nets, and bearded priests (牧师) bending over their Bibles.可知,有关人物的
4.由短文信息He captured (抓住) the color and character of the country可知他很有创意
5.根据短文he learns that a nation lives in its people as well as in its landmarks, he moves from an amateur to an artist.可知
练习册系列答案
相关题目
Have you ever stayed in a hotel? Most Chinese hotels often provide guests(客人) with things like disposable (一次性的) toothbrushes, toothpaste, shampoo and slippers. Many guests like the idea because they don't have to bring their own. But, if you travel to Beijing, remember to bring your own things. Starting from June, some hotels in Beijing will no longer provide guests with these disposables. They want to ask people to use less disposable things.
Many disposable things are made of plastic. People throw them away after only using them once. It is a waste of natural resources (资源) and is very bad for the environment. Do you know, one Chinese person makes as much as 400kg of waste a year! Most of that waste comes from disposable things. In Beijing, people throw away about 19,000 tons of plastic bags and 1,320 tons of plastic lunch bowls every year! Plastic can take between 100 and 400 years to break down. So the less plastic we throw out, the better. So, wherever you travel, bring your own things and use them again and again.
Back at home and school, you can also do something to make our world a better place. Try to do these things in your daily life:  Use cloth shopping bags, not plastic ones. After using a plastic bag, wash it out and let it dry. Then you can use it over and over again. Do not use paper cups. At your school dining-room, use your own bowl and chopsticks instead of disposable ones.
To protect our environment and our home, it is very necessary and important for us to save natural resources.
(   ) 11. Why do many hotels provide guests with some disposable things?
A. Let their guests be convenient during their traveling.
B. Hope their guests use less disposable things.
C. Wish their guests to save money.
D. Want their guests to use more disposable things.
(   ) 12. Some Beijing hotels will no longer provide guests with _________.
A. cheap food and drink    B. disposable things 
C. good service           D. free TV programs
(   ) 13. Which of the following is NOT true?
A. Many disposable things are made of plastic.
B. Throwing disposable things away is a waste of natural resources.
C. Plastic is very bad for the environment.
D. Plastic breaks down easily.
(   ) 14. What can we do to make our world a better place at home and school?
A. Use shopping bags made of plastic.       
B. Do not throw away paper cups.
C. Use disposable plates, bowls and chopsticks.
D. Don’t forget to reuse daily necessities(日用品).
(   ) 15. We can tell from the story that ________.
A. people don't like disposable things at all
B. we can't use paper or plastic bowls at school
C. we should use less plastic things and protect our environment
D. hotels won't provide disposable things because they want to save money
完形填空(共12分,每小题1分)
阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
Joe lost his arms in an accident that killed his father. Since then, he has had to depend on the     36   of his younger sister Ella. In order to take care of him, Ella became his shadow, never leaving him     37    for years. Except for writing with his toes, he was completely unable to do anything in his life. 
As they grew up together, they had their share of     38   and they would often quarrel. Then one day, Ella wanted to separate from Joe, living    39    own life. So Joe was heart-broken and didn't know what to do.
A     40    misfortune (不幸) struck Rosa, too. One night her mother, who suffered(受苦) from mental illness,     41    . So her father went out looking for her mother. She tried to cook meals for her parents, only to overturn the kerosene light on the stove, resulting in a fire which took her hands away.
Though her elder sister Susan showed her willingness to take care of her, Rosa decided to be    42    independent. And most of all she learned to do things on her own. Once she wrote the following in her composition: “I’m lucky. Though I lost my arms, I still have legs. Though my wings are broken, my heart can still     43  .”
  One day,Joe and Rosa were both invited to a television interview program. Joe told the TV host about his     44    future at being left on his own, while Rosa was full of hope for her life. They both were asked to write something on a piece of paper with their toes. Joe wrote:My younger sister's arms are my arms;     45     Rosa wrote: Broken wings, flying heart.
They had both stood the same sufferings, but their different     46    determined(决定) the nature of their lives. It is true that life is unpredictable. How you deal with misfortune is the true test of your character. If you choose only to complain and run away from the suffering,it will always     47    you wherever you go. But if you decide to be strong, the hardship will turn out to be a fortune on which new hopes will arise.
【小题1】
A.legsB.armsC.eyes D.hands
【小题2】
A.sad B.afraidC.worriedD.alone
【小题3】
A.questions B.accidentsC.problems D.business
【小题4】
A.hisB.herC.myD.their
【小题5】
A.seriousB.suddenC.terribleD.similar
【小题6】
A.returnedB.disappearedC.movedD.left
【小题7】
A.completelyB.directlyC.seriouslyD.immediately
【小题8】
A.breakB.beatC.flyD.jump
【小题9】
A.unfairB.uncertainC.unsafeD.undoubted
【小题10】
A.andB.so C.whileD.or
【小题11】
A.opinionsB.valuesC.sensesD.attitudes
【小题12】
A.followB.catchC.disturbD.hurt

A woman saw three o1d men sitting in her front yard.She said,“I don’t think I know you,but you must be very hungry. Please come in and have something to eat. ”
“We don’t go into a house together,”they replied.
“Why is that?” she asked.
One of the old men answered.“His name is Wealth,this is Success, and I am Love.” Then he said,“Now go in and discuss with your family which one of us you want in your house.”
Then the woman went in and told her family what was said. She said “Let’s invite Wealth. Let him come in and bring us nice things.We have been so poor.”His husband disagreed,“My
dear,why don't we invite Success? Don’t you want me to be a successful man?.”
Then the daughter asked,“Would it be better to invite Love? Our life will then be filled with 1ove!” “Let’s take our daughter's advice(建议)s,” said the father and mother.
So the woman went out and asked, “Which one of you is Love? Please come in and be our Guest. ”Love got up and started walking toward the house. The other two also got up and followed Him. Surprised, the lady asked Wealth and Success, “I only invited Love. Why are you coming along?” The two o1d men answered,“If you had invited Wealth or Success, two of us would have stayed out, but since you have invited Love, wherever he goes, we go with him. Where there is Love, there is Wealth and Success.”
根据短文内容,判断以下句子的正误。你认为正确的在题前括号内写“T”,错误的写“F"。
【小题1】This is a true story that happened a 1ong time ago.
【小题2】Wealth could make the family very rich.
【小题3】The family had different ideas and didn't know whom to invite.
【小题4】The three o1d men all went into the house to get something to eat.
【小题5】The story tells us that 1ove is the most important of al1.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网