题目内容

Is there someone you hate? Well, maybe you don’t really hate them. But you get really angry every time you think of them. If you don’t let this anger go, it can turn into bitterness .

Bitterness appears when we can’t forgive someone who has hurt us or made us angry. Someone might say or do something that hurts us. But instead of controlling the anger, we keep it deep inside. Before long, a bitter feeling begins to grow. We may think we’re hurting that person by criticizing him or her often, but we’re really only hurting ourselves.

Bitterness can not only lead to serious health problems such as heart disease, but also hurt our relationships with friends and family members. No one enjoys being around an angry person for very long.

If you see bitterness in your life, here are some ways to deal with it.

Accept it

Instead of trying to deny your anger, make it clear to yourself and accept it. See your anger for what it is and quickly deal with it.

Stop making excuses for it

You may feel you have a right to be angry. You may think you’re right and the other person is wrong. You may even secretly enjoy making the other person look bad. But in the end, bitterness hurts you much more than the other person. The bitterness will hold you back, and the other person will go on with his or her life.

Forgive and forget it

You probably can’t completely put the anger out of your mind. But you can decide to forgive the other person. Forget it and move on. You’ll enjoy better health and peace of mind.

1.According to the passage, we might get angry when someone __________.

A. holds us back B. forgets us

C. doesn’t like us D. does hurt us

2.The underlined word “deny” in the passage means “__________”.

A. 误解 B. 否认 C. 疏远 D. 减轻

3.The best way to deal with the bitterness is to __________.

A. make the person who hurts us look bad

B. hate the person who hurts us very often

C. accept that you are hurting the other person

D. forgive the person who hurts us and forget it

4.What can we learn from the passage?

A. We should enjoy someone who hurts us.

B. We should pay more attention to our friends.

C. The peace of mind is more important than the hurt itself.

D. It’s better to let bitterness go along with the other person.

1.D

2.B

3.D

4.C

【解析】

试题分析:有没有你恨的人?嗯,也许你真的不恨他们。但是,你每次想起他们,你真的生气了。如果你不控制这种愤怒,它可以变成痛苦。你可以决定原谅对方,忘记这件事,继续前进。你会享受更好的健康和心灵的平静。

1.1】细节理解题。问题:依据这篇短文,当某人怎样的时候,我们可能变得生气?联系原文: we can’t forgive someone who has hurt us or made us angry. 句意:我们不能原谅那些曾经伤害过我们的人或是使我们很生气的人。明确第四项符合题文。故选D

2.2】细节理解题。问题:在短文中划线词的意思是什么?联系原文:Instead of trying to deny your anger, make it clear to yourself and accept it. 句意: 尽力去否认你的愤怒,让自己清楚地认清并且接受它。联系上下文,明确deny为否认之意。故选B

3. you can decide to forgive the other person. Forget it and move on. You’ll enjoy better health and peace of mind. 句意:你可以决定原谅对方,忘记这件事,继续前进。你会享受更好的健康和心灵的平静。结合选项第四项正确。故选D

4.

考点:人生哲理类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

If you want to do a school project on children’s rights(权利), you can look on the Internet for some information. A United Nations website can show you plenty of useful information for the project.

The United Nations lists the rights of children. Most countries agree all of them, but some countries do not. The following are some of the most important rights of children:

◆Children have the right to be properly fed, clothed and sheltered (庇护) by their family. If their family can’t do so, the government should take responsibility.

◆Children have the right to an education and medical care, which should be provided by the government.

◆Children must not be cruelly punished (惩罚)by their parents or any others.

◆Children have the right to expect the government to protect them from all kinds of abuse (虐待) and neglect(忽略).

◆No child under fifteen should be made to fight in an army.

Children have the right to be protected from being made to work too hard to make money for other people.

In some countries children do not have these rights. Many young children are made to work long hours in factories and on farms. In some countries there are so few schools that only rich children get an education. There are not enough doctors or nurses to help many children when they are sick.

The rights of children are, therefore, the rights people think children should have. They are not always the rights children really have.

1. agree with the United Nations’ list of children’s rights.

A. All countries B. A few countries

C. No countries D. Most countries

2. The underlined word “responsibility” in the passage means .

A. something people have to do

B. something people want to do

C. something people know how to do

D. something people love to do

3.Which of the following sentences is TRUE according to the passage?

A. Parents should punish their children.

B. Children should make money for other people.

C. Governments should protect children from neglect.

D. Children under sixteen should not fight in an army.

4.Some children can’t get an education because .

A. there aren’t enough schools

B. there are no schools

C. they come from rich families

D. they want to work in factories

5.What’s the main idea of this passage?

A. Children are made to work long hours on farms.

B. The United Nations website is useful for the school project.

C. Children have the right to be properly fed, clothed and sheltered.

D. The United Nations has listed the rights it thinks children should have.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网