题目内容

My name is Cathy. I’m English, but I’m in shandong with my family now. Look! This is a photo of my family. This is my father. He is a manager of a theatre. He likes running. My mother is a nurse. She likes listening to music. The boy is my brother, Sam. His favourite sport is basketball. Who is the girl next to him? It’s me. I like table tennis very much.

1. Where is Cathy now?

A. In Beijing. B. In Shantou.

C. In Shandong. D. In Wuhan.

2.What’s Cathy’s father’s job?

A. An actor. B. A manager.

C. A teacher. D. A driver.

3.Who likes listening to music?

A. Cathy. B. Sam.

C. Cathy’s father. D. Cathy’s mother.

4.How many people are there in Cathy’s family?

A. Two. B. Three. C. Five. D. Four.

5.The best title(最佳标题)is .

A. My family. B. A photo of my parents.

C. My favourite sport. D. My parents’ jobs.

 

1.C

2.B

3.D

4.D

5.A

【解析】

试题分析:短文大意:凯西看着她的家庭照片。介绍了他们一家人的职业及爱好。她的父亲喜欢跑步。她的妈妈喜欢听音乐。她的弟弟最喜欢打篮球。而她非常喜欢乒乓球。

1.细节理解题。根据文中I’m English, but I’m in shandong with my family now.可知该选C。

2.细节理解题。根据文中This is my father. He is a manager of a theatre.可知该选B。

3.细节理解题。根据文中My mother is a nurse. She likes listening to music.可知该选D。

4.细节理解题。根据文中谈到的人物有Cathy 、her father、her mother 、her brother可知该选D。

5.标题归纳题。本文介绍了凯西的一家,所以该选A。

考点:日常生活类阅读。

练习册系列答案
相关题目

On a hot summer day, a little boy decided to go for a swim in the lake behind his house.

In a hurry to swim in the cool water, he ran out of the back door, leaving behind his shoes, socks, and shirt as he went. He flew into the water, not noticing (注意到)

that in the middle of the lake, a crocodile (鳄鱼) was swimming to the bank. His mother in the house saw the two as they got closer and closer. She quickly ran to the lake, shouting to her son as loudly as she could.

Hearing her voice, the little boy swam quickly to his mother, but he was too slow. Just as he reached her, the crocodile reached him, too.

The mother caught her little boy by the arms just as the crocodile caught his legs. There was a tug of war (拔河) between the two. The crocodile was much stronger than the mother, but the mother didn’t give up. A farmer happened to drive by. He heard her shouts, and then tried his best to kill the crocodile.

After spending weeks in the hospital, the little boy felt well. His legs were scarred (留下疤痕) by the animal and on his arms there were deep scars, too. His mother’s hands had deeper scars because she wouldn’t let go.

The newspaper reporter interviewed the boy. He asked the boy if he would show him his scars. The boy said to the reporter proudly, “Look at my arms. I have great scars on my arms. I have them because my mom wouldn’t let go.”

1. The little boy when he heard his mother’s shouts.

A. swam to the middle of the lake

B. quickly ran toward the water

C. ran out of the back door of his house

D. swam quickly towards his mother

2.Who killed the crocodile in the end?

A. The boy. B. A farmer.

C. The boy’s mother. D. The boy’s father.

3.he boy’s were hurt in the accident.

A. legs and hands B. hands and arms

C. legs and arms D. face and hands

4.Which can be the BEST title for the passage?

A. The scars of love B. In a hot summer

C. A scary crocodile D. A dangero

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网