题目内容

What is the most famous building in Australia? It must be the Sydney Opera House. In fact, it is one of the top 10 famous buildings in the world. The Opera House with a “sailing roof” was designed by a famous Danish architect (丹麦建筑大师), Utzon. The base for the building was started in 1959, years before the designs were finished. Utzon spent four years designing the Opera House. In 1962, the designs were finalized (定稿) and the construction began. In 1967, they started the decoration (装璜) inside. It took 14 years in total to build the Opera House. Queen Elizabeth II officially opened it on October 20th, 1973.
The Sydney Opera House cost around $100 million and was paid for by the public (公众). The Opera House includes 1,000 rooms. It is 185 metres long and 120 metres wide. Each year, this fantastic building attracts 200,000 tourists to come for a visit or enjoy events in it.
The Opera House reaches out into the harbour (港湾). It is amazing and unforgettable, offering people a strong sense of beauty.
小题1:The designer of the Sydney Opera House was from    .
A.AmericaB.AustraliaC.EnglandD.Denmark
小题2:The underlined word “construction” means     in Chinese.
A.创立B.设计C.施工D.竣工
小题3:Building the Sydney Opera House lasted    .
A.from 1959 to 1973B.from 1962 to 1973
C.from 1959 to 1967D.from 1962 to 1967
小题4:     paid for the cost of the building of the Sydney Opera House.
A.UtzonB.The publicC.Queen Elizabeth IID.The government
小题5:Which is the best title for the passage?
A.Sailing RoofB.Travelling in Sydney
C.The Sydney Opera HouseD.The Opening of the Opera House

小题1:D
小题2:C
小题3:A
小题4:B
小题5:C

试题分析:这篇短文主要介绍了悉尼歌剧院设计者,建造时间,谁为建造付费等,悉尼歌剧院带给人们一种强烈的美感。
小题1:细节理解题。根据短文第一段The Opera House with a “sailing roof” was designed by a famous Danish architect (丹麦建筑大师),可知歌剧院是由丹麦建筑大师设计,故选D
小题2:词义猜测题。根据句意在1962年设计被定稿,之后应该是施工就开始了。故选C。
小题3:推理判断题。根据It took 14 years in total to build the Opera House.故可知是从1959年打地基开始到1973年伊丽莎白二世揭幕结束,故填A。
小题4:细节理解题。根据第三段The Sydney Opera House cost around $100 million and was paid for by the public (公众)可知是由公众负的款。故选B。
小题5:标题归纳题。文章的三段都是围绕着悉尼歌剧院来描述的故选C。
练习册系列答案
相关题目

Driver wanted
① Clean driving licence
② Must be of smart appearance
③ Aged over 25
Apply to: Capes Taxi, 17 Palace Road, Ruston.
Air Hostesses for International Flights Wanted
① Applicants must be between 20 and 33 years old.
② Height 1.6m to 1.75m.
③ Education to GCSE standard.
④ Two languages, must be able to swim.
Apply to: Recruitment office, Southern Airlines, Heathrow Airport West, HR 37KK.
Teachers Needed
For private language school, teaching experience unnecessary.
Apply to: The Director of Studies, Instant Languages Ltd, 279 Canal Street, Ruston
根据以上信息,选择最佳选项。
小题1:You are 26 years old and want to be a teacher. You should apply to       
A.Caps Taxi, 17 Palace Road, Ruston
B.The Director of Studies, Instant Languages Ltd, 279 Canal Street, Ruston
C.Recruitment Office, Southern Airlines, Heathrow Airport West, HR 37K
D.any of the three
小题2:Why can’t John, an experienced taxi driver, work for Capes Taxi?
A.Because he doesn’t have college education.
B.Because he likes doing sports.
C.Because he is unable to speak a foreign language.
D.Because he was punished for speeding and wrong parking.
小题3:Tom, aged 22, has just graduated from a college. Which job may be given to him?
A.Driving for Capes taxi.B.Working for Southern Airlines.
C.Teaching at Instant Languages Ltd.D.None of the three.
小题4:Why can’t Lucy, aged 27, become an air hostess?
A.Because she can speak only Japanese.B.Because she is 27 years old.
C.Because she can’t skate.D.Because she likes junk food.
小题5:Which of the following is not mentioned in the three advertisements?
A.Marriage.B.Male or female.C.Education. D.Working experience.
I like        best. Last week, I saw a movie called Robot. It tells us a story about the future with robots. It is the year of 2035 and people can see robots everywhere. Robots can help people do a lot of things, like looking        the old people or babies, washing, cooking, cleaning or taking dogs for a       . Robot does everything people ask them to do. But a policeman        Spooner doesn’t like robots. Because he doesn’t think that people can live well       robots.
One day a scientist kills himself. He leaves a robot. Some time later Spooner finds       wrong with the robots in the world. A        robots have their own thoughts (思想) and want to control(控制) the people. If the robots succeed, it will be very        for people. Susan is another scientist working on robots. Finally, Susan and Spooner decide        work together to fight against these robots. At last, they succeed. People control the robots again. I think the movie is very, interesting.        you have interest in it, why not go and see it?
小题1:
A.flowersB.TVC.moviesD.books
小题2:
A.atB.afterC.forD.up
小题3:
A.washB.restC.walkD.mea
小题4:
A.nameB.callC.callingD.called
小题5:
A.andB.withC.withoutD.or
小题6:
A.nothingB.anythingC.somethingD.everything
小题7:
A.littleB.lotC.fewD.lots
小题8:
A.dangerousB.luckyC.dangerD.exciting
小题9:
A.on B.withC.toD.for
小题10:
A.WhenB.IfC.BecauseD.As

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网