题目内容

根据短文内容,完成下面的表格,每空一词。(每小题1分,共10分)

Mr. Morgan is an old man. He is 65 years old. He has a big house and a new car. He has no wife, but he is a father of four children. He lives a happy life. He has two sons and two daughters. One of them was born in America. His name is Jack. And the other is Simon, and he comes from England. His daughters’ names are Qianqian and Mikou. Qianqian is from China, and Mikou is a Japanese girl.

Mr. Morgan is not their real father, but he loves them very much. In his free time, they often watch TV., listen to music, and talk to each other. His son Simon likes football, and Jack likes basketball. They often play sports in different clubs after school, but they walk home together after that. At weekends, the girls usually stay at home and watch TV. They sometimes help Mr. Morgan with some housework because he is too old. This weekend, Mr. Morgan and his children go to Disney Land in America to have fun. He buys his children a lot of things and they see many tourists in the street. A girl dressed like Snow White greets them, and they talk with them in English. They all have fun.

Mr Morgan loves his family very much, and he hopes some day he can see his children have their own families.

Family _1.__

Father, two daughters and two sons

Mr. Morgan

He is an old man and a happy father _2._ four children.

Jack

Jack comes from_3.

__4.and

activities

Jack likes basketball.

Simon

Simon, the_5.__ son, is from England.

Simon enjoys football.

Qianqian

She comes from _6._

The girls usually7._ TV at home and sometimes help their father__8._some housework.

Mikou

She is Japanese.

In their 9._time

They often watch TV, listen to music, and talk to each other.

This week

They go to Disney Land and their father buys a lot of things for them.

They see Snow White and _10._with her in English.

1.members

2.of

3.America

4.other

5.China

6.Hobbies

7.watch

8.with/do

9.free

10.talk

【解析】

试题分析:这篇短文讲述的是Morgan先生和他的家人,Morgan先生是一个老人,他有四个来自不同国家的孩子。Jack来自美国,Simon来自英国,倩倩来自中国,另外一个女孩来自日本。他们一家人生活得非常开心。短文中还介绍了他们的爱好和活动。

1.】根据短文的第一段中Mr. Morgan is an old man. He has no wife, but he is a father of four children. He has two sons and two daughters.可知,在Morgan先生的家里有五口人,他和他的四个孩子,两个儿子,两个女儿。因此这里说的是他的家庭成员,故填members。

2.】根据短文的开头中He has no wife, but he is a father of four children. He lives a happy life.可知,Morgan先生没有妻子,但是他是四个孩子的父亲,他生活得很快乐。a happy father of four children,四个孩子的父亲。故填of。

3.】根据短文中One of them was born in America. His name is Jack.可知,Morgan先生的一个儿子Jack来自美国。故填America。

4.根据短文中And the other is Simon, and he comes from England.可知,Morgan先生的另一个儿子叫Simon。the other表示两者中的另一个。

5.根据短文中His daughters’ names are Qianqian and Mikou. Qianqian is from China可知,Morgan先生的两个女儿中倩倩是来自中国的。故填China。

6.根据表格中描写的内容可知,这里说的是他们的爱好和活动,如Jack喜欢篮球,Simon喜欢足球,女孩们喜欢在家看电视等。故填hobbies,爱好。

7.根据短文第二段中At weekends, the girls usually stay at home and watch TV.可知,在周末的时候,女孩们喜欢在家里看电视。故填watch。

8.】根据短文中They sometimes help Mr. Morgan with some housework because he is too old.可知,两个女孩还经常帮助Morgan先生做家务。help sb. with sth.或者help sb. do sth.帮助某人做某事。故填with/do。

9.根据短文中In his free time, they often watch TV., listen to music, and talk to each other.可知,在他的空闲时间,他们经常看电视、听音乐、聊天。free time空闲时间。

10.根据短文中This weekend, Mr. Morgan and his children go to Disney Land in America to have fun. A girl dressed like Snow White greets them, and they talk with them in English.可知,这个周末他们一起去了迪斯尼乐园,他们看到了白雪公主,还和她用英语聊天。故填talk。

考点:任务型阅读。

练习册系列答案
相关题目

Hello, everyone. Because of the high rate of school violence(暴力) in some areas, teenagers’ safety becomes a serious problem. We are planning to set up an organization named School Watch to make sure that students have a safe school environment. Please be part of our plan!

What is School Watch?

School Watch is a volunteer project in our school. It helps us stop violence and improve the quality of school life. It will keep yourself and your schoolmates safe. The other members of School Watch care for you and your classroom, and you do the same for them.

Is it for everyone?

Anybody can become a member of School Watch because everyone has something to offer.

What else can it do?

School Watch makes it possible for us not only to help each other but also to make friends with each other. Some members may offer to help the schoolmates who have problems with their homework.

Who is the School Watch?

Our school will look for the School Watcher and give him or her lots of prizes. You could be the one!

How do you start?

To be part of this plan, the only thing you need to do is to talk to the director of the plan in your grade. You can check the official website at www.schoolwatch.com if you want to get more information.

1.The members of School Watch are probably_______.

A. teenagers B. doctors

C. parents D. policemen

2.Anyone can become a member of School Watch because _______.

A. everyone may have problems

B. everyone can give help to others

C. everyone doesn’t go to school

D. everyone isn’t busy

3.The best School Watcher will get a lot of prizes from _______ every year.

A. the website B. the school

C. the parents D. the director

4.If you want to become a member of School Watch, you should _______.

A. check the website

B. talk to the director of the plan in your grade

C. be good at school work

D. go to the police

One year ago, I worked at a Chinese traditional medicine store. Business was not bad. Every day we mixed (混合)medicinal herbs(中药) for patients, so the store was always full of a strong herbal smell. After I had worked there for a time, a boy of 13 or 14 started coming and sitting on the stairs outside the store for a while every day. It seemed strange to me.

“Do you like the herbal smell?” I asked him one day.

“I grew up with this kind of smell,” he said. He told me that his mother took herbal medicine for years, so he could mix herbs for his mother when he was very young. He mixed the herbs with deep love, hoping his mother would get better as soon as possible.

“Is your mother well now? I asked.

He shook his head. “My mother passed away(去世)three years ago.” Looking up into the sky, he went on: “When I first passed by here and smelled the herbs, I thought of my mother. It is comforting to remember those days when she was alive. So I come here every day to sit for a moment. When I sit around this smell, I feel as if my mother is still alive and is waiting for her medicine in her room.

1.The writer felt ________ when seeing a boy sitting on the stairs at the beginning of the story.

A. strange B. angry

C. excited D. bored

2.The boy grew up with the smell of the herbs because ______________________.

A. he liked go play with herbs.

B. he studied at a herbal medicine store

C. his family had a herbal medicine store

D. he often mixed herbs for his mother

3.The boy’s mother passed away when he was_________ years old.

A. 6 or 7 B. about 10

C. 13 or 14 D. about 16

4.We can tell from the story the boy ______________.

A. used to take herbal medicine

B. missed his mother very much

C. wanted to make friends with the writer

D. hoped to make friends with the writer

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网