题目内容

A man was selling medicine at a fair(集市). At first he sold bottles of a cure(药剂) for colds for just a dollar a bottle.

Many people wanted to buy it and the man’s young assistant moved quickly through the crowd collecting money and handing out bottles of the cure.

Then, when he had a bid crowd, the man stood up, held up a very small bottle and said, “And now, ladies and gentleman, I am not going to charge you a hundred dollars a bottle for this wonderful medicine. I am not going to charge you fifty dollars a bottle. I am not going to charge you twenty-five dollars a bottle. Now, ladies and gentleman. I am not going to charge you ten dollars, and you can live forever.

Most of the people in the crowd did not believe this. One person shouted, “ If you can make you live forever, why don’t you drink it?” Then the other man cried, “ Yes, you look as if you are at least sixty years.”

“ Thank you, sir, thank you,” the man answered, “ I am so glad you said that. My real age is three hundred and twenty-nine.” The crowd laughed at this but there were still some people who wanted to believe the man. One of them spoke to the man’s assistant as he passed by, “ Is that true?” he asked. “ Is he three hundred and twenty-nine?

“ Don’t ask me, ” the assistant said, “ I have only worked for him for a hundred and fifty years.”

1.What did the man sell at first? He sold ________.

A. a cure for colds

B. bottles

C. a cure for old age

D. a medicine that made people live forever

2.The people didn’t believe that the man’s medicine could cure old age because _______.

A.the medicine was too cheap

B.the medicine was too expensive

C. he looked quite old himself

D. he didn’t look honest

3.What does the word “charge” mean in this passage?

A. 变化 B. 付钱

C. 给……钱 D. 向……要价

4.How much did the man charge for the cure for old age?

A. one dollar a bottle

B. twenty-five dollars a bottle

C. ten dollars a bottle

D. fifty dollars a bottle

5.What does this passage really mean?

A.The cure for old age is very useful and not so expensive.

B.he man is not honest, and neither is his assistant.

C.The cheaper the medicine is, the more people will buy.

D.The two men are very honest, and they’d like to help people live forever.

1.A

2.C

3.D

4.C

5.B

【解析】

试题分析:有两个人在集市卖药,他卖的药剂是治疗感冒的,起初他们卖一美元一瓶。后来他们说他们卖的是长生不老的药,大多数人不相信他们说的话。这个故事告诉人们做人要诚实。

1.1】细节理解题。问题:首先这个男子在集市上卖什么?联系原文:At first he sold bottles of a cure(药剂) for colds for just a dollar a bottle.句意:起先他卖的药剂是治疗感冒的,一美元一瓶。提到他是卖感冒药的。故选A

2.2】细节理解题。问题:为什么人们不相信这个男子的药能够长生不老?联系原文:One person shouted, “ If you can make you live forever, why don’t you drink it?” Then the other man cried, “ Yes, you look as if you are at least sixty years.”句意: 一个人喊道,“如果它能使你永远活着,你为什么不喝?“然后其他人喊道,“是的,你看起来至少有六十岁。”从中可以分析出人们认为他很老。结合选项第三项正确。故选C

3.I am not going to charge you a hundred dollars a bottle for this wonderful medicine. 句意:这种神奇的药,我不收你一百美元一瓶。联系上下文,这个男子在对这种药进行要价。故选D

4.Now, ladies and gentleman. I am not going to charge you ten dollars, and you can live forever. 句意:现在,女士们先生们。我不卖给你十美元,是你可以永远活下去。故选C

5.岁的,因此他们都是不诚实的。故选B

考点:故事类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网