题目内容

阅读理解

Tom and Zhang Hua are good friends. They are students. Zhang Hua is in Tom's bedroom now. Tom's father and mother come in. They want to take something to the room. They want Tom and Zhang Hua to help them. This is a big basket. It's full of apples, pears and bananas. It's too heavy. Tom's father and mother can't carry it, Tom and Zhang Hua help them to carry the big and heavy basket to the room.

根据短文,选择正确答案.

1.Zhang Hua is ________ of Tom's.

[  ]

A.a good friend
B.a good student
C.a good boy
D.good student

2.________ come into Tom's bedroom.

[  ]

A.Tom's brothers
B.Tom's parents
C.Zhang Hua's brother
D.Their friend

3.They want to carry ________ to the room.

[  ]

A.books, apples and banana

B.apples, pears and bananas

C.bread, pears and bananas

D.bananas, oranges and pears

4.The basket is ________.

[  ]

A.full, but small
B.full, but light
C.small and heavy
D.big and heavy

5.________ the basket to the room.

[  ]

A.Tom carries

B.Tom's father

C.Zhang Hua carries

D.Tom and Zhang Hua help to carry

答案:A;B;B;D;D
解析:

  1A  从文章第一句可知.

  2B  从Tom's father and mother come in可知.

  3B  从It's full of applespears and bananas可知.

  4D  从This is a big basketIt's too heavy可知.

  5D  从最后一句可以判定.


练习册系列答案
相关题目
阅读理解。
    A couple (夫妇) have travelled around the world in 297 days-without taking any planes Tom Fewins and
Lara Lockwood used 78 buses, 61 trains, 34 cars, 18 boats, six bicycles, and even one elephant. They wanted
to prove that tourists can still be well travelled without damaging the environment. They aimed to product less
than 3,000 kg of carbon dioxide (二氧化痰), compared with six times that amount if they had gone by plane.
    They spent ten months travelling 44,609 miles through l8 countries on land and sea.The couple's world tour
began in June 2008 with a two-hour bus journey to London from their home in Oxfordshire. They took the
train, Eurostar, to Brussels and then caught a bus and train to Hamburg before going to Copenhagen. The
couple even rode on an elephant for l5 miles through the Chinese part of the Mekong River (湄公河).
    The couple hoped to write a book based on their journey to teach other travellers how to travel without
damaging the environment.
根据短文内容回答下列问题。
1.How long did it take the couple to travel around the world?
                                                                                                                                                         
2.Where did the tour begin? 
                                                                                                                                                         
3.How many ways of transportation did the couple use to travel around the world according to the passage? 
                                                                                                                                                          
4.How was the travel different?
                                                                                                                                                          
5.What did the couple hope to do?
                                                                                                                                                           

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网