题目内容
Most people graduate from school and then get a job. Everyone wants a job that pays well. How much money can you make? Ask yourself these questions: What can I do? What skills do I have? Also ask yourself: How much education do I have? For most jobs, the higher your education, the higher your earning power.
In the United States, high school graduates make about 18,600ayear.Ifyoudonotfinishhighschool,youmakeonly18,600ayear.Ifyoudonotfinishhighschool,youmakeonly10,800 a year. You can make 7,800moreeachyearbystayinginhighschool!Ifyoustayinschool,thenyoucanmakemoremoney.Apersonwithahighschooldegreemakesabout7,800moreeachyearbystayinginhighschool!Ifyoustayinschool,thenyoucanmakemoremoney.Apersonwithahighschooldegreemakesabout18,600 a year. If that person goes to college and gets a bachelor’s degree(学士学位), he can make S42,000. With a master’s degree (硕士学位), he can make about 53,000.IfthepersongetsaPhD(博士学位),hecanmakealmost53,000.IfthepersongetsaPhD(博士学位),hecanmakealmost79,000 or more a year.
We can learn a very important, thing from this information. If you want to work and make more money, get a good education.
【小题1】The passage mainly talks about_.
A.how education and pay are connected | B.high paying jobs |
C.jobs for high school students | D.good schools |
【小题2】According to (根据) the passage, "earning power" means the ability to _____ money.
【小题3】The writer thinks that a high school graduate usually makes more money than_.
A.a university graduate | B.a person who gets a PhD |
C.a person who only finishes primary school | D.a person with a master’s degree |
【小题4】Each year a person with a PhD can make more than a person who does not finishhigh school.
A.$37,000 | B.$68,200 | C.$60,400 | D.$26,000 |
【小题5】From the last paragraph(段落) we know that______.
A.a high school degree is not important |
B.university is too expensive |
C.a person can make more money with a good education |
D.people with a degree don’t need to worn about finding jobs |
【小题1】A
【小题1】D
【小题1】C
【小题1】B
【小题1】C
解析【小题1】主旨题:从第一段的句子:For most jobs, the higher your education, the higher your earning power.可知教育和报酬是相关的,答案是A
【小题1】猜词题:从第一段的句子:How much money can you make?可知earn power是挣钱的能力,答案是D
【小题1】细节题:从第二段的句子:high school graduates make about 18,600ayear.Ifyoudonotfinishhighschool,youmakeonly18,600ayear.Ifyoudonotfinishhighschool,youmakeonly10,800 a year可知高中生比初中生挣的钱多,答案是C
【小题1】细节题:从第三段的句子:If the person gets a PhD(博士学位), he can make almost 79,000ormoreayear.和第二段的句子:Ifyoudonotfinishhighschool,youmakeonly79,000ormoreayear.和第二段的句子:Ifyoudonotfinishhighschool,youmakeonly10,800 a year.可知博士学位的人和没有上完高中的人比,多$68,200,答案是B
【小题1】细节题:从最后一段的句子:If you want to work and make more money, get a good education.可知有了好的教育,就可以挣更多的钱,答案是C
练习册系列答案
相关题目