题目内容

阅读短文,选择恰当的词并用其适当形式填空,每词限用一次,其中有两个词是多余的。(每小题1分,共10分)

when, swim, be, scared, so, place, she, like, week, but, go, time

My sister Gina had a problem with her heart. She had five operations (手术) before she was three years old. She had difficulty in walking, playing with other children, and 1.______ to school.Our parents decided to take Gina to a special 2._____ in Florida. She could swim with dolphins (海豚) there. Gina was 3.______ because she had never swam with dolphins before. We had never traveled that far as a family, either.

4._____ we got to Florida, we saw the place where the dolphins lived. Children with special needs 5.______ Gina could come and spend time there. I thought it was going to be a vacation, 6.____ it wasn’t. Gina had to work hard every day for two 7._____.The trip was great. Gina laughed when she saw the dolphin, and the dolphin jumped when it saw Gina. They8._____ together all day. Two weeks later, Gina was able to move 【小题9___ body more than she did at home. Mom and Dad 9.______ happy for Gina. I was, too.

1.going

2.place

3.scared

4.when

5.like

6.but

7.weeks

8.swam

9.her

10.were

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了我的妹妹吉娜有心脏病在三岁前就做了五次手术。后来父母送吉娜去了佛罗里达和海豚一起游泳治疗,收效很好。

1. difficulty doing sth,在做···有困难,故填going

2.place

3.scared

4.when

5.like

6.but

7.weeks

8.swam

9.两周后,吉娜比在家里的时候能更好的活动她的身体了。形容词性的物主代词修饰名词,故填her

10.were

考点:情感故事类短文。

练习册系列答案
相关题目

After a long day’s study at school, you are very tired. So after school you go home to relax. When you get home, a robot greets you. He’s happy to see you and helps you take your school things to your room. He listens to you talk about your school life and tells you a new joke. And he tells you to call your cousin and to say happy birthday. And then he helps you with your homework.This is your future, and the robot’s name is NAO. NAO has a small body, big eyes and a large head. He can walk and dance. He listens and talks, and he even learns and thinks for himself. His creators (创造者) predict that the robot will be in people’s homes before 2040.

This $16,000 robot knows who you are. NAO can even express emotions (表达情感). He is a self-guided robot. A self-guided robot can sense (感觉), think and act. Other robots might do two out of the three. For example, a robot might sense things using cameras and think using computers, but with no arms, he can’t act. Another robot can move and sense things, but he can’t think for himself. These aren’t self-guided robots. But NAO can do them all.

1. The underlined word “greets” means “_____” in Chinese.

A. 讨厌 B. 击败 C. 迎接 D. 仰慕

2. The robot tells you to _____ to your cousin.

A. say happy birthday B. dance

C. send a birthday gift D. write

3.What does NAO look like?

A. He has small eyes and a small head.

B. He has big eyes and a large head.

C. He has a large body with a large head.

D. He has a small body with a small head.

4. When might people have robots like NAO in their homes?

A. In 2020. B. In about 15 years.

C. In 2030. D. In about 30 years.

5. Which of the following is TRUE according to the passage?

A. NAO isn’t a self-guided robot.

B. NAO can’t help kids with their homework.

C. NAO is more than fifteen thousand dollars.

D. NAO can move and sense, but he can’t think.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网