题目内容

Alan worked in an office in the city. He worked very hard and really looked forward to his holiday. He usually went to the seaside, but one year he saw an ad. in a newspaper “Enjoy country life. Spend a few weeks at William Farm. Good food, fresh air, horse riding, walking, fishing…”x k b 1 . c o m

“This sounds like a good idea.”he thought, I’ll spend a month at William Farm. I’ll go horse riding, walking and fishing. It’ll be different from the seaside.” Four days later, he returned home.

“What’s wrong with William Farm?”His friend Jack asked him.“Didn’t you enjoy country life?”

“Country life was fine,”Alan said.“But there was another problem.”

“Oh, what problem ?”

“Well, the first day I was there, a sheep died, and we had roast(烤肉) mutton for dinner.”

“Fresh meat is the best.”

“I know, but on the second day a cow died, and we had roast beef for dinner.”

“Lucky you!”

“You don’t understand,”Alan said,“On the third day a pig died and we had roast pork for dinner.”

“A different roast every day.”Jack said.

“Let me finish.”Alan said,“On the fourth day a farmer died and I didn’t want to stay there for dinner.”

1.Alan saw ________ in a news paper.

A. an ad. B. a letter

C. a story D. a report

2.Alan usually went to ________ on the vacation.

A. the mountains B.the countryside

C. the seaside D.William Farm

3.Alan spent _________ at William Farm.

A. four days B. three months

C. a month D. a few weeks

4.Alan had roast _______ for dinner on the third day.

A. mutton B. pork C. beef D. fish

5.From the passage we know that ________.

A. Alan left the farm because he missed his family

B. Alan left the farm because he had four dinners at the farm

C. Alan left the farm because he couldn’t go fishing at the farm

D. Alan came back home because he was afraid of the fourth dinner

1.A

2.C

3.A

4.B

5.D

【解析】

试题分析:短文大意:文章讲述了艾伦盼望假期,在报纸上发现了一则广告,决定去一个农场度假。第一天吃了烤羊肉,第二天吃了烤牛排,第三天吃了烤猪肉,第四天一位农场主死了,因害怕而返回的故事。

1.细节理解题。根据“but one year he saw an ad. in a newspaper…”可知一年他在一张报纸上看到一则广告,所以选A。

2.细节理解题。根据文中He usually went to the seaside ”可知他通常去海边度假,所以选C。

3.细节理解题。根据文章的意思,第一天吃了烤羊肉,第二天吃了烤牛排,第三天吃了烤猪肉,第四天一位农场主死了,他回家了。所以是四天。因此选A。

4.细节理解题。根据文中on the third day a pig died and we had roast pork for dinner.可知第三天一头猪死了,我们吃了烤猪肉,所以选B。

5.推理判断题。四个选项的意思分别是“因为他想家”、“因为他在农场吃了四顿饭”、“因为他在农场不能去钓鱼”、“因为他害怕第四天的饭”, 根据文章的内容可知该选选D

考点:故事类阅读。

练习册系列答案
相关题目

Today’s women

People like to say: “The hand that rocks (摇动) the cradle (摇篮) rules the world.”Or they say: “Behind every successful man, there is a woman.”Now some women still like making their husbands and sons successful. But some women want more for themselves. They went to be successful as men.Today the best jobs are still given to men. Even when women do the same work, they are often paid less than men. Some women want these things changed. They want to stand beside the men, with the same chances for success.Now many American women are earning money outside their homes. More than half of the women at the age of eighteen to sixty-five have good jobs. In general, working women have more education than those who stay at home.Among women with jobs, eight out of ten drive a car to work, and most of them often spend their holidays away from home. They like traveling by air. Women’s work had made several changes in women’s lives- and in men’s lives, too.But things are quite different from those in the Middle East countries.In the Middle East countries, women have to stay at home. Their duty is to look after their families and do all the housework. They can’t find work outside. When they go out in public, they cover their faces with something and walk behind their husbands.For the past few years the women’s life has been changing in those countries. Many women want to play an active role in the society (社会). Though working gives them few chances of getting married, many men still want to marry them in the old ways.

1.More and more women want to get jobs because______________.

A. hey don’t want to stand behind their husbands in the street

B. they think they are more important than men

C. they think they are as important as men

D. housework troubles them too much

2.Some women are still badly paid___________.

A.because women want more money

B.because of the old ways of thinking

C.because women can’t do as well as men do

D.but we don’t know why

3.If women have got higher education __________ .

A.they can get better jobs easier

B.they don’t have to do any housework

C.hey can travel by plane

D.they can be paid better than men

4.Working gives women ____________ .

A.the chance to receive more education than men

B.chances to play an important role in the society

C.more pay than men

D.fewer chances of doing the housework

5.From this passage we know ___________ .

A.women have the same rights as men today

B.women don’t want to work outside their homes

C.more and more women want to play an active role in their countries

D.in the Middle East countries all the women stay at home

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网