题目内容

Many teenagers feel that the most important people in their life are their friends. They believe that their family don’t know them as well as their friends do. In large families ,it is quite often for brothers and sisters to fight(打架),and then they can only go to their friends for some ideas.

It’s very important for teenagers to have one good friend or a group of friends. Even when they are not with their friends, they usually spend much time on the phone. This communication (交流) is very important in children’s growing up, because friends can be the right one to talk about something with .These things are difficult to say to the family.

However, parents often try to choose their children’s friends for them. Some parents even ask their children not to meet their good friends.

根据短文内容,选择正确答案.

1.Many teenagers think that can understand them better.

A. friends B. brother

C. sisters D. parents

2. is very important to teenagers .

A. To make friends B. To fight with brothers

C. To stop meeting friends D. To phone parents

3.When teenagers have something difficult to say to their parents, they usually .

A. stay alone at home

B. fight with their parents

C. talk to their friends

D. go to their brothers and sisters for help

4.According to(根据)the passage ,which of the sentence is RIGHT?

A. Parents should choose everything they like.

B. Children should choose everything they like.

C. Parents should understand their children better.

D. Teenagers should only go to their friends for help.

5. What does the passage mainly talk about?

A. How to make friends.

B. The communication is Important in children’s growing up.

C. Parents should ask their children to meet then friends.

 

1.A

2.A

3.C

4.C

5.B

【解析】

试题分析:文章介绍了青少年更喜欢和朋友交流的情况,父母有时会干涉孩子,呼吁大家参加讨论。

1.细节理解题。从第一段的句子:They believe that their family members don’t know them as well as their friends do.他们认为家庭成员没有朋友理解他们。选A

2.细节理解题。根据文中It’s very important for teenagers to have one good friend or a group of friends可知交朋友对青少年来说是重要的;故应选A。

3.细节理解题。根据文中In large families ,it is quite often for brothers and sisters to fight(打架),and then they can only go to their friends for some ideas可知他们遇到问题总是去找朋友寻求帮助。可知故选C

4.细节理解题。从第一段的句子:However,parents often try to choose their children’s friends for them.Some parents may even stop their children from meeting their good friends.可知作者认为父母应该更好的理解孩子们。故选C

5.主旨大意题。通读全文可知在孩子成长过程中交流是至关重要的。故选B。

考点:社会现象短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网