题目内容
![]()
【小题1】The name of the film is ______.
| A.Red Star | B.Harry Potter |
| C.Dongjin | D.Saturday |
| A.Guangming Cinema | B.Dongjin Cinema |
| C.Hongxing Cinema | D.Dafang Cinema |
| A.at 4:00 p.m. On Saturday |
| B.at 6:30–8:30 p.m.On Monday |
| C.at 6:30–8:30 p.m.On Saturday |
| D.at 6:30–8:30 a.m. On Sunday |
| A.Thirty-two yuan | B.Forty-two yuan |
| C.Thirty-six yuan | D.Forty-six yuan |
| A.Jim | B.Kate | C.Simon | D.All of them |
【小题1】B
【小题2】B
【小题3】C
【小题4】B
【小题5】B
解析试题分析:本文描述的是一张电影广告,主要说了电影的名字、地点、时间、价格以及注意事项等。
【小题1】根据文中的题目可知,电影的Harry Potter,所以本题选B。
【小题2】根据表中Place一栏可知,可以在Dongjin Cinema中看这部电影。所以本题选B。
【小题3】根据表中Time一栏中的时间段6:30 –8:30 p.m. on Saturday and Sunday可知,只有C选项符合题意。所以本题选C。
【小题4】根据价格一栏中可知,成人每位15元,儿童每位6元,里德先生一家共四口人,两大两小,故应该花42元。所以本题选B。
【小题5】根据表格可知,10岁以下的儿童不能进入,因为Kate只有9岁,所以Kate不能进入。所以本题选B。
考点:本题考查广告布告类文章。
点评:对于广告,其中的信息一般比较明确,所以在阅读时,可以带着问题在其中找答案。并注意比较它们的共同之处和不同的地方。有时还要进行必要的推测和计算。
“An old village woman in her seventies from Zhenjiang Province rented a small house in Shanghai and let visitors to the World Expo live there for free while she slept on a little couch. Her kindness moved(感动) countless people.” Chinese Premier Wen Jiabao said so at the Expo 2010 Shanghai China on October 31 when it ended.
It is a true story. The heroine of it is Ying Miaofang, an old woman from a village of Zhuji City in Shaoxing of Zhejiang Province. “I rented a house in Shanghai and received more than 330 Expo visitors during three months’ time. My house was never empty during that period.” Ying told reporters. She also said it was worth helping so many people to visit the Shanghai World Expo and she was praised by Premier Wen.
In the late of last May. Ying Miaofang paid 1,800yuan per month to rent a small house near Changning Road in Shanghai, and spent more money on a new air conditioner, a refrigerator, a TV set and other things. She published her phone number in the newspaper and opened the house for Expo visitors for free on June 23.
Besides providing a free living place., Ying got up very early every morning to buy food, cook breakfast, clean rooms and wash clothes for those guests. Many of her guests wanted to pay some money to her when they left, but she refused. In order to support the Shanghai Would Expo, Ying spent about 20 thousand yuan in all, which could not be regarded as a little money for a woman from a village.
【小题1】The underlined work “countless” has the same meaning as _____
| A.enough | B.many | C.few | D.countable |
| A.330 | B.1,800 | C.5,400 | D.20,000 |
| A.villager | B.worker | C.officer | D.volunteer |
| A.washed clothes for her |
| B.helped clean the rooms |
| C.cooked themselves |
| D.didn’t need to pay for it |
| A.have a good time with her friends |
| B.help the visitors during the World Expo |
| C.make money for her family |
| D.have a good harvest in autum |