题目内容
There are many colors in nature. But do you know if a color has weight? I think you will say “no”. But I am afraid you are wrong. If you don’t believe, you can do a small experiment.
First, put two objects with the same weight into two boxes. Then cover the box. Third, wrap one box with a red piece of paper, the other with a white piece of paper. OK. Now hold the boxes with your hand one by one. It is certain that you will think the red one is a little heavier.
Why do you think so? A scientist found that different colors have different weight in a man’s mind. So he did many tests and at last he got the result. That is to say, every color has its own weight in our mind and their order is the same. The heaviest color is red, then blue, green, orange, yellow and white.
The scientist told us that colors also have smell. Can you smell the color? Of course not. Then why did the scientist say so? That is because every color stands for a kind of light with a certain wavelength. It reaches our brain through sense organs.
According to this discovery, scientists say that people accept the colors they like, and refuse the colors they hate. So your body and mind will be healthy by using the colors you like. Or you’ll be nervous or even get ill. For example, if you stay in a room with red windows, wallpapers and furniture for two hours, you’ll feel you have been there for four hours. But if the room is blue, you’ll feel you have been there for only an hour. Another example, if a person walks out of a red room and into a blue room, his temperature will fall. That means our body temperature will change with different colors.
1.The idea of the second paragraph is to tell us _________.
A.a red box is heavier than a white one
B.a color has weight in one’s mind
C.white paper is lighter than red paper
D.you can know the weight of a color by holding it
2.Why does the scientist say colors has smell?
A.Because people can sense the light from colors.
B.Because we can smell the colors by our noses.
C.Because every color has its sweet smell.
D.Because every color gives off light with the same wavelength.
3.It can be known from the text that ____________.
A.colors has order in weight.
B.colors can change the weight of an object.
C.people would stay longer in a room with red windows.
D.colors can affect our mood and health.
4.The passage is probably a __________.
A. book review B. history textbook
C. travel magazine D. science report.
1.B
2.A
3.D
4.D
【解析】
试题分析:短文通过科学家们几组的实验说明颜色是有重量的,是有味道的,会影响到人们的思维和健康。
1. It is certain that you will think the red one is a little heavier.句意:你肯定会认为红的有点重。结合上文,明确指出颜色在人们的思想中是有重量的。故选B
2. 为什么这位科学家说颜色是有味道的?联系原文:That is because every color stands for a kind of light with a certain wavelength. It reaches our brain through sense organs.句意:这是因为每一个颜色代表一种特定波长的光。它通过感觉器官到达我们的大脑。明确第二项正确。故选A
3.D
4.D
考点:科普知识类短文阅读。
书面表达。(10分)
今天是开学的第一天,老师让每个学生写一篇日记介绍自己,Bill 不太会写,你能根据下面的提示帮帮他吗?(日记开头已写出)
Family name | Smith |
Given name | Bill |
Date of birth | 12月21日 |
Age | 14 |
Telephone number | 34562188 |
Color | blue |
Fruit | strawberry |
Collection | 2 tennis rackets,4soccers |
Monday Nov.28th,2008 Fine
My name is_____________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
书面表达(共15分)
某英语杂志社“中学生专栏”在举办英语征文比赛。请你根据下表所列的内容要点,以“Learn to Smile”为题写一篇短文。
学会对自己微笑 | 1. 生活中会有很多不如意的事情,如考试不及格等; 2. 使自己自信; 3. 击败你的人有时是你自己; |
学会对他人微笑 | 使人与人更亲近 |
微笑是一种语言 | 人人都能懂 |
注意:1. 词数120词左右
2. 短文的开头已给出,不计入总词数
3. 短文必须包括所有内容要点,可适当发挥。
Learn to Smile
Smile is an attitude to life.
___________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________