题目内容
My life, as it really is, is always filled with sadness and little joy. However, no matter what happens, I can always face i .In July, last year, I couldn't believe the news that I was to enter the only key high school in my hometown. Then I rushed to my home and told my parents. But my father didn't seem as as I was. He just kept smoking without saying a word and my mother put her head down and couldn't help _ .What I saw didn't make me surprised. I knew very well _ my family was like. My mum had been in bed for two years because of her disease. I knew my family lived a hard life and couldn't afford my tuition fee(学费). I felt so upset at that moment but I could say to my parents. I decide to help my father with his work to support my family instead of my schooling. To my surprise, things completely changed just three days before the beginning of the new term. My head teacher who had taught me three years came to my family with some money, which had been raised(筹集) by my schoolmates. He encouraged me, “Always have .”At the same time, my father also earned some extra money, he tried his best to afford part of my tuition fee.I knew I was such a lucky dog and decided to study harder in return. With tears in my eyes, I stepped into the key high school I had of. I have been studying hard since I entered the high school. because I have a college dream and must work hard for it no matter how hard life is. Just as a saying goes, “When one door shuts, opens in life.”
1.A. differently B. bravely C. carefully D. angrily
2.A. ordered B. invited C. allowed D. persuaded
3.A. nervous B. excited C. interested D. outgoing
4.A. smiling B. shouting C. crying D. singing
5.A. what B. how C. where D. who
6.A. nothing B. something C. anything D. everything
7.A. to go on B. continuing C. enjoying D. starting
8.A. money B. a dream C. time D. a chance
9.A. dreamed B. reminded C. think D. admire
10.A. it B. another C. other D. the other
1.B
2.C
3.B
4.C
5.A
6.A
7.B
8.B
9.A
10.B
【解析】
试题分析:本文叙述了作者听到自己考入高中的消息,很兴奋。但是面对家中的经济困难,无法担负起高中的费用时,作者打算放弃学业,参加工作。初中的老师和同学为作者筹集了资金,父亲也挣来了钱,让作者进入高中就读,因此以后面对困难的时候,作者都会勇敢地面对。
1.小题1】考查副词及语境的理解。 无论发生什么事情,我都会勇敢地区面对。A. differently不同地; B. bravely勇敢地; C. carefully仔细地; D. angrily生气地。根据下文可知作者遇到了一件难事,故选B。
2.小题2】考查动词及语境的理解。我不能相信我被家乡的重点高中录取的消息。A. ordered命令; B. invited 邀请; C. allowed允许; D. persuaded说服。根据I knew my family lived a hard life and couldn't afford my tuition fee 可知作者考上了高中,家长为了他的学费而发愁。这里是短语be allowed to do sth某人被允许做某事。故选C。
3.小题3】考查形容词及语境的理解。我的父亲似乎不和我一样地高兴。A. nervous 紧张的; B. excited高兴的,兴奋的; C. interested感兴趣的; D. outgoing外向的。as…as与……一样,中间接形容词或者是副词的原级。联系下文:他只是吸烟而没有说一句话,体现没有我兴奋。修饰人的兴奋用excited,故选B。
4.小题4】考查非谓语动词及语境的理解。A. smiling微笑; B. shouting大叫; C. crying 哭; D. singing唱歌。我的母亲听到之后,禁不住地哭了。这里是固定短语:can’t help doing 禁不住做某事。故选C。
5.小题5】考查连词及语境的理解。A. what 什么; B. how怎样; C. where 哪里; D. who谁。联系原文:这些并没有使我感到惊讶。我知道我的家庭情况。分析:考查固定句型:what’s….like.本句为宾语从句,因此用陈述语序。故选A。
6.小题6】考查不定代词及语境的理解。A. nothing 没事; B. something某事; C. anything任何事情; D. everything任何事情。联系原文:这些并没有使我感到惊讶。我知道我的家庭情况。 我的妈妈由于生病在床已经有两年了。为了提供学费,家里的生活已经很困难了。那一刻我感觉很伤心,以至于什么也没有对父母说。根据I knew my family lived a hard life and couldn't afford my tuition fee,没有nothing.故选A。
7.小题7】考查非谓语动词及语境的理解。A. to go on继续; B. continuing继续; C. enjoying喜欢; D. starting开始。联系原文:由于家中经济困难。我决定放弃学业,来帮助父亲工作支撑这个家。从另一个角度说:帮助父亲工作取代继续学习。instead of代替;介词of接doing.故选B。
8.小题8】考查名词及语境的理解。A. money 钱; B. a dream梦想; C. time时间; D. a chance机会。联系原文:还有三天开学,我的初中老师带着筹集的钱来了,他鼓励我要一直坚持着一个梦想。结合选项为一个梦想。根据because I have a college dream,故选B。
9.小题9】考查动词及语境的理解。A. dreamed梦想; B. reminded提醒; C. think 认为; D. admire羡慕。联系句意:师生为我筹集学费,父亲也为我挣来了学费。含着眼泪,我进入了我梦想的高中。分析:考查定语从句,先行词high school,先行词在从句中作of的宾语,因此引导词用that.这里是短语dream of梦想。故选A。
10.小题10】考查代词及语境的理解。A. it它; B. another另一个; C. other 其他的; D. the other两者中的另一个。联系句意:在高中的生活中,无论遇到什么困难,我都能坚持努力。最后作者用了一句谚语:一生中,当一扇门为你关闭,另一扇门会打开。分析:表示不定数目中的另一个another.故选B。
考点:考查的用法。
阅读下面短文,根据要求完成表格,每空一词。(共10空,每空1分,计10分)
Are people less happy or happier when they get older? If your answer is “happier”, then you are right, based on a study published five years ago. It found that people generally become happier and experience less worry after age fifty. In fact, it found that by the age of eighty-five, people are happier with their life than they were at eighteen.
The findings came from a Gallup survey of more than three hundred and forty thousand adults in the United States in 2008. At that time, the people were between the ages of eighteen and eighty-five.
Arthur Stone in the Department of Psychiatry and Behavioral Science at Stony Brook University in New York led the study. His team found that levels of stress were the highest among adults between the ages of twenty-two and twenty-five. Stress levels dropped sharply after people reached their fifties.
Levels of happiness were the highest among the kids and those in their early seventies.
The survey also found that men and women have similar emotional patterns as they grow older. However, women at all ages reported more sadness, stress and worry than men did.
So why would happiness increase with age? One theory is that, as people get older, they become more thankful for what they have and have better control of their emotions. They also spend less time thinking about bad experiences.
Title: Relationship Between Age and 1.
The elements of the survey | Time: 2008 Place: in the United States Researcher: Arthur Stone and his 2. Targets: 340,000 adults |
The 3. of the survey | Generally people become happier and feel 4. worried after age 50. By the age of 85, people are happier with their life than they were at 18. Adults between the ages of 22 and 25 have the 5. stress. The kids and those in their early 6. feel the happiest. Men and women have similar emotional patterns as they grow older. However, women feel sadder, more 7. and worried than men do. |
Conclusion | Happiness 8. with age. That’s because people become more thankful for what they have and control their emotions 9. as they get older. It also 10. them less time to think about bad experiences. |