题目内容

短文填词(共10小题,每小题2分, 满分20分)

阅读下面短文,根据短文意思,从方框中选择一个适当的词填入短文的相应空格处,使短文意义准确,内容连贯。

week, study, lessons, under, maybe, got, relaxed, free, early ,email

A different kind of education

Last year, I 1. a chance to be an exchange student in the UK. I found many differences between schools in the UK and those in China.

In the UK, the students have six 2. every day. Students can choose to take part in different activities. In China, kids are 3. too much pressure. In the UK, kids seem to be more 4. than us, yet they have their own difficulties as well. Every 5. they need to write about two essays. Every unit they still need to write a big essay to build their opinions. It takes them a long time to 6. in the library, sometimes 7. the whole morning.

Life in the UK is really different. Children have more 8. time to develop their interests. They can choose to do things they like at an 9. age than us. But it also means that children should make their own decision and take good care of themselves.

Please send me an 10. , telling your life as an exchange student in Australia.

1.got

2.lessons

3.under

4.relaxed

5.week

6.study

7.maybe

8.free

9.early

10.email

【解析】

试题分析:这篇短文介绍了作者在英国当交换生的生活,英国的孩子们比中国的孩子更轻松些,孩子们有更多的自由发展空间。

1.去年我有一个去英国当交换生的机会。根据Last year可知用一般过去时,故答案是got.

2.学生每天有六节课。当数量大于一时,名词用复数。故答案是lessons。

3.在中国,孩子们的压力太大。under too much pressure压力太大。故填under。

4.在英国,孩子们好像更轻松。-ed的形容词,感到···,修饰人。-ing的形容词,令人···,修饰物故填relaxed

5.每周他们需要写大约两篇文章。故填. week

6.在图书馆花费他们很多时间。故答案是study.

7.有时可能是整个早上。故答案是maybe。

8.孩子们有更多自由的空间发展他们的爱好。故填free。

9.他们比我们在更早的年龄就能选择他们喜欢的事。故填early

10.请给我一封电子邮件,告诉我你在澳大利亚交换生的生活。故填email.

考点:单词填空

练习册系列答案
相关题目

I used to hate my mother because she worked a lot and didn’t spend much time with me. Then one Friday morning I took part in a three-day self-help program for teenagers. Whether you believe it or not, that weekend changed my life.

About 100 other teenagers were there. During the first two days I met a lot of great people. I was glad because I made so many friends there.

On Sunday, the leader did an interesting exercise called “Chocolate or Toys”. He asked a girl which she liked better, chocolate or toys. She chose chocolate. Then he asked her to choose again between chocolate and chocolate. Of course, she didn’t have a choice.

This exercise told us that sometimes we don’t have a choice in life, and that sometimes we have to accept something, rather than complaining(抱怨).

A girl stood up and started talking about her mom who was a drug addict (吸毒者)and how much she hated her mother.

“I want a new mom,” she cried.

“Unluckily, you can’t have one,” the leader replied.

“You have to accept the mother that you have.”

This hit me hard. I realized that, for better or worse, my mom was my mom. I couldn’t choose another mom, but I could try to make the best of the situation.

1.The writer used to hate his mother because ________.

A. she didn’t care for him.

B. she had no time to be with him

C. she was a drug addict.

D. she was too strict with him.

2.The self-help program for teenagers lasted ___________.

A. a week B. two days

C. three days D. only one day

3.The writer started to change his thinking ___________.

A. during the first two days of the program

B. after the exercise named “Chocolate or Toys”

C. as soon as he came to the program

D. after he left the program some time

4.From the end of the passage, we can know that ____________.

A. the writer used to love his mom for years

B. the writer’s mom is a very bad person

C. the writer’s mom loves her son very much

D. the writer will try to get along with his mother

5.What is the main idea of this passage?

A. Choices can be made as we like

B. Everyone should take part in a self-help program

C. Chocolate can influence one’s attitude toward things.

D. We should try to accept things instead of complaining about them.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网