题目内容

Alice, 35

I like shopping, but shopping with young children is not a good thing. I have to look after them while I'm shopping. I go shopping with my husband only when I buy something for him. When I look at a cheap dress, he always says, “It's beautiful on you.” But when I have an expensive one in my hands, he always says, “I don't think it fits you well.” So I often go shopping with my friends. It’s fun. I like shopping alone, too.

Maria, 26

I like shopping very much, but I never go shopping on weekends. There are too many people in shops. I don’t like shopping with other people. It usually takes me much time to buy things because I never buy the first thing I see. I always look around other shops to find the same thing cheaper. I’m good at finding cheap things. I don’t like buying food in small shops or street markets. I think food in supermarkets is fresh and cheap.

1.Both Alice and Maria like shopping ________.

A. with friends B. alone

C. on weekends D. on weekdays

2.Alice’s husband says, “I don't think it fits you well.” It means ________.

A. the dress is not good for her

B. an expensive dress is always good

C. he wants his wife to buy a cheap dress

3.Why does it take Maria much time to buy things?

A. Because she likes going around.

B. Because there are too many people.

C. Because she wants to find the same thing cheaper.

D. Because she likes buying expensive things.

4.From what Maria says we know ________.

A. many people like shopping on weekends

B. things are cheaper on weekends

C. people don't like shopping on weekends

D. she likes shopping on weekends

5.Maria likes to buy food ________.

A. in a small shop B. in a supermarket

C. in streets D. in street markets

1.B

2.C

3.C

4.A

5.B

【解析】

试题分析:这篇文章简述了Alice与Maria两个人都喜欢独自逛街购物。Maria从不在周末购物。有太多的人在周末购物了。

1.I like shopping alone, too.Alice喜欢一个人购物。以及第二段 I don’t like shopping with other people.可知Maria不喜欢跟别人一起购物。根据题意,故选B。

2.But when I have an expensive one in my hands,但是当Alice拿起一件较贵的衣服时。可知,Alice的丈夫觉得衣服贵,想让她买一件便宜一点的。根据题意,故选C。

3.It usually takes me much time to buy things because I never buy the first thing I see. 可知购物往往要花费Maria大量的时间,因为她从来都不买她第一次看到的东西。根据题意,故选C。

4.】细节理解题。根据but I never go shopping on weekends. There are too many people in shops.可知Maria从不在周末购物。有太多的人在周末购物了。根据题意,故选A。

5.I think food in supermarkets is fresh and cheap.可知Maria喜欢在超市购物,因为食物新鲜干净。根据题意,故选B。

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

任务型阅读(10分)

When people want to find something on the Internet, they often say,“Let’s Google it!”It means “Let’s search for it on the Internet!”

It all began in the summer of 1995, Larry Page, 24, and Sergey Brin, 23, met at Stanford University. In their project, the two students came up with a plan to make a new search engine(引擎). They founded(成立)Google a year later. It became a company on September 7,1998.

Google is not the first search engine, but it is certainly the most successful. Google’s worldwide market share(市场占有率)was as high as 82.8 percent last year, according to Marketshare. Hitslink.com.

Before Google,search engines ranked (排名) websites simply by how many times the webpage has been visited. Page and Bin used a completely different way, by the number of other websites that linked(链接) to that site. Google helps people find the most important site that connects to their key words.

As popular as Google in the English world, in China, Baidu is the most popular and biggest search engine. It held a market share of nearly 80 percent for web search in 2012.

Baidu was started in 2000 by Li Yanhong and Xu Yong. It offers searches for website, audio, images...It also provides the largest online Chinese encyclopedia(百科全书),Baidu Baike.

1题为判断正误(“T”表示正确,“F”表示错误);2题完成句子;3题简略回答问题;4题找出下面句子的同义句;5题将文中画线句子译成汉语。

1.Google is the first search engine.( )

2.The word “Google”has the same meaning as .

3.When did Larry and Sergey make Google a company?

4.Google is the most successful search engine, but it isn’t the first one.(找近义句)

5.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网