题目内容

阅读短文,选择正确的答案。

Joan is an American girl. She lives in China now. She is in my class. Her parents work in China, too, but her brother works in the USA. He often writes letters to them. Joan likes Chinese classes very much, and likes speaking Chinese with us after school. Her father teaches us English well. We all like his class. On Sundays, Joan goes to the People's Park with her father and mother. Sometimes she goes shopping with her mother. They like the Chinese food very much. It's a happy family.

1.Joan is from ________.

A. China B. Japan

C. the USA. D. Canada

2. How many people are there in Joan’s family?

A. Three. B. Four. C. Five. D. Six.

3.Joan's ________ is an English teacher.

A. father B. mother

C. brother D. father and mother

4. How often does Joan go to the shop?

A. Often. B. Never.

C. Every Sunday. D. Sometimes.

5.What can we know from the passage(段落)?

A. Joan's mother is a good doctor.

B. There are three people in her family.

C. They like to eat the Chinese food a lot.

D. The family are all in China.

1.C

2.B

3.A

4.D

5.C

【解析】

试题分析:这篇短文告诉我们Joan以及家人的一些情况:Joan来自美国,Joan的爸爸是一位英语老师,Joan有时候会和妈妈一起去购物,他们非常喜欢吃中国的食物等内容。

1.Joan来自美国。根据Joan is an American girl. 故选C。

2.Joan的家有多少口人?根据

Joan

her brother

Her parents

可知选B。

3.Joan的爸爸是一位英语老师。根据Her father teaches us English well. 故选A。

4.Joan多长时间购物一次?根据Sometimes she goes shopping with her mother.可知,应该选D。

5.细节理解题。从这段文章我们可以知道什么?他们非常喜欢吃中国的食物。根据They like the Chinese food very much.故选C。

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网