题目内容
Hello! I’m John. Now I’m in a health club. I’m interviewing four students who joined the club.
My name is David. Good health makes me feel great and helps me study well. I come here on Tuesdays and Fridays. I exercise for thirty minutes each time.
I’m Alice. I am heavy. So I come here to exercise. I come here three times a week and spend thirty minutes each time. Now I look healthy.
I’m Ann. I have lots of homework to do every day. I think exercise can make me relaxed and help me study well. Although I am very busy every day, I spend forty minutes here.
I’m Bill. I always wanted to sleep in class, although I slept nine hours each night. The doctor asked me to do more exercise. So I come here and do exercise for twenty minutes each day. I find that I’m energetic now and I don’t sleep in class any more.
根据短文内容,选择最佳选项。
1. John may be a _____.
A. reporter B. teacher C. doctor D. waiter
2.David goes to the health club _______.
A. every day B. once a week
C. twice a week D. three times a week
3. Alice exercises for ________ every week in the health club.
A. thirty minutes B. an hour
C. an hour and thirty minutes D. two hours
4. _______ think exercise can help them to study well.
A. David and Alice B. Ann and Alice
C. Alice and Bill D. David and Ann
5.The underlined word "energetic" means "______"in Chinese.
A. 痛苦的 B. 精力充沛的
C. 虚弱的 D. 昏昏欲睡的
1.A
2.C
3.C
4.D
5.B
【解析】
试题分析:这篇文章主要讲了一名记者采访了加入俱乐部的四名学生,他们认为运动对他们的学习有帮助。
1.细节理解题。根据Hello! I’m John. Now I’m in a health club. I’m interviewing four students who joined the club.我是约翰,现在我在健康俱乐部,我正在采访加入俱乐部的四名学生。可知选A。
2.细节理解题。根据I come here on Tuesdays and Fridays.我每逢周二和周五来俱乐部。可知应选C。
3.细节理解题。根据I come here three times a week and spend thirty minutes each time.我每周来三次,每次运动30分钟,可知一周共一个半小时。故选C。
4.细节理解题。根据第二段和第四段可知大为和安认为运动对他们的学习有帮助。可知故选D。
5.归纳理解题。通过I find that I’m energetic now and I don’t sleep in class any more.我发现我精力充沛,上课的时候我再也不睡觉了。故选B。
考点:故事类阅读。
情景交际 。(5分)
从方框中选择适当的句子,补全对话。(其中有两个多余选项)
A: I’m a reporter from the school TV station. 1._______
S1: Of course, you can.
A: 2._____
S1: I have to do my homework first. Then I have to learn to play the piano.
A: Do you like playing the piano?
S1: 3._______ She wants me to be a musician.
A: 4._______
S2: I do my homework first. Then I read some English books.
A: 5.______
S2: Yes, I do. I read about an hour every day.
A: Sounds good. Thanks for coming to our interview.
A. No, but my mother asks me to do it. B. Do you read English books every day? C. Yes, I like. D. Can I ask you some questions? E. Do you surf the Internet? F. What do you usually do after school, Tom? G. What about you, Bill? |