题目内容
Computers are very important to modern life.Many people think that in the future computers will be used a lot in everyday life.It is thought that we won’t have to go shopping because we will be able to get most things which are sold in shops on the Internet.There will be no more books because we will be able to get all texts from computers.The Internet will be used to play games,see films and buy food.Most telephone calls will be made by computers,too.
Some people are glad about those new ways of shopping and communicating.Others do not think that computers will replace our old ways.
Let’s look at books,for example.Some people think that one day we will not read books made of paper.Instead,we will buy and read books using computers.We will read texts on small pocket computers.The computers will keep many different books in them at the same time.We won’t need to turn lots of pages and paper will be saved.Computerized (计算机化的) books will be used more and more.
Is Internet shopping such a pleasure as going to the shop?Many people say it is not.It is a pleasure to go into shops and look at things you want to buy.It is also unlikely that many people will want to read large texts on our computers,because paper books will perhaps be more friendly.Maybe computers won’t change these two habits.
1.In the first paragraph,it is thought that people will use computers for________.
A.playing games,shopping and making telephone calls
B.making telephone calls,having meals and seeing films
C.seeing films,buying food and going for holidays
D.playing games,making telephone calls and seeing the doctor
2.Which reason for using computerized books is NOT mentioned in the passage?
A.Computerized books won’t be very expensive.
B.Computers can keep many different books in them.
C.We won’t have lots of pages.
D.We won’t need any paper.
3.The fourth paragraph tells________.
A.about the old and new ways of shopping and communicating
B.if the Internet will change our habits
C.about computerized books
D.about future uses of computers
4.The best title for this passage is________.
A.Computers Will Replace Shops and Books
B.Computers in the Future
C.Computers Will Do Everything for Man
D.How Computers Change Our Habits
解析: 由第一段可知只有A项全部正确。B项错在havingmeals;C项错在going for holidays;D项错在seeing the doctor。
答案: A
解析: 在第三段中倒数第二、三句B、C、D三项内容均提及了,只有A项没提到。
答案: A
解析: 由第四段最后一句可推知,本段是质疑网络是否能改变人们原来的习惯。
答案: B
解析: 全文讨论了电脑在未来的发展趋势,所以选B项。
答案: B
| Shop F.Y. – Elisabeth Online Shopping! Do you want to buy some good things? Do you want to buy them at low prices? Do you want to buy them at home? Do you want to buy them right now? F. Y. can help you! There are hundreds of good things for you to choose. Just do it! The thing you need is a computer. Here is the way to buy things online. Choose a kind of thing you want to buy and click on the describing words. For example, if you want to buy a sweater, you can click on the word – clothes. Choose the color and size. If you want a small black sweater, you can click on the words- small and black. You can see a list of small black sweaters with the price. You just click on the sweater you like. Enter your name, address, telephone number and ID card number. OK! The shop assistant will send your sweater in one day. Isn’t it easy? Enjoy your shopping here! |
【小题1】This ad is for_____________.
| A.a job | B.a shop | C.sweaters | D.computers |
| A.online | B.at school | C.on TV | D.in a shop |
| A.clothes | B.small | C.black | D.small and black |
| A.Your name. | B.Your address. |
| C.Your ID card number. | D.Your age. |
| A.查找 | B.点击 | C.选择 | D.勾出 |