题目内容

阅读理解

阅读下面的短文,根据短文内容选择最佳答案.

  More than 50, 000, 000 people live in the rainforests of the world and most of them do not hurt the forest they live in. They eat the fruits that grow on the forest trees, but they do not cut them down. They kill some animals to eat, but they do not destroy them.

  When we cut down the rainforests, we destroy these forest people, too. In 1900, there were 1,000,000 forest people in the Amazon forest. In 1980, there were only 200,000.

  The Yanomami live along the rivers of the rainforest in the north of Brazil(巴西). They have lived in the rainforest for about 10,000 years and they use more than 2,000 different plants for food and for medicine. But in 1988, someone found gold in their forest, and suddenly 45,000 people came to the forest and began looking for gold. They cut down the forest to make roads. They made more than a hundred airports. The Yanomami people lost land and food. Many died because new diseases came to the forest with the strangers.

  The Yanomami people tried to save their forest, because it was their home. But the people who wanted gold were stronger.

  Many forest people try to save their forests. Chico Mendes was famous in Brazil because he wanted to keep the forest for his people. “I want the Amazon forest to help all of us-forest people, Brazil, and all the earth,” he said. A few months later, in December 1988, people who wanted to cut down the forest killed Chico Mendes.

  In Borneo people were cutting down the forest of the Penan people to sell the wood. The Penan people tried to save their rainforest. They made blockades(障碍) across the roads into the forest. In 1987, they closed fifteen roads for eight months. No one cut down any trees during that time. In Panama, the Kuna people saved their forest. They made a forest park which tourists pay to visit.

  The Gavioes people of Brazil use the forest, but they protect it as well. They find and sell the Brazil nuts(坚果) which grow on the forest trees.

1.The people who ________ have destroyed the rainforest of the Yanomami.

[  ]

A.pick fruits and kill animals to eat

B.use plants for food and medicine

C.have lived there for about ten thousand years

D.made the roads and the airports

2.Those people built roads and airports in order to ________.

[  ]

A.carry away the gold conveniently

B.make people there live a better life

C.stop spreading the new diseases

D.develop the tourism(旅游业) there

3.Which of the following is wrong?

[  ]

A.The Penan people closed 15 roads with blockades to save their forests.

B.The Penan people were cutting down the trees to sell the wood.

C.The Penan people didn't want other people to destroy their forest.

D.Those who wanted to cut down the trees were stopped at the road blockades.

4.In Panama, visitors have to ________ before they enter the forest park of the Kuna people.

[  ]

A.buy Brazil nuts
B.plant trees
C.pay for the tickets
D.pay for the gold

5.From the passage, we learn that ________.

[  ]

A.we need wood to build houses, so we have to cut down trees

B.the rainforest people have done something to protect their home

C.to humans, gold is more important than trees

D.we mustn't cut down any trees or kill any animals

答案:D;A;B;C;B
解析:

  1.这是一道细节题.从短文第三段叙述的But in 1988…suddenly 45,000 people came to the forest and began looking for gold. They cut down the forest to make roads. They made more than a hundred airports.可知,是修公路和建机场的人毁坏了Yanomami人居住的雨林.

  2.这是一道推理判断题.从短文第三段中Suddenly 45,000 people came to the forest and began looking for gold.可推断出,那些砍伐雨林的人修路和建机场的目的是为了方便地把黄金运走.清楚地说明.

  3.这是一道正误辨认题.短文倒数第二段中The Penan people tried to save their rainforest. They made blockades across the roads into the forest. In 1987, they closed fifteen roads for eight months. No one can cut down any trees during that time.说明,B项有误.

  4.这是一道细节题.短文倒数第二段中In Panama, the Kuna people saved their forest. They made a forest park which tourists pay to visit.表明,在巴拿马,参观者参观Kuna人的森林公园需要买票.

  5.这是一道主旨大意题.全文叙述了雨林地带的人们采取各种措施抵制对雨林的毁坏,有效地保护了自己的家园.


练习册系列答案
相关题目

阅读理解

  One day, Allan and his friend Henry went swimming in a river.It was very hot.How happy they were in the river! After they got out of the water, they played games in the sun for a while.

  On their way back, Henry saw some flowers.He liked flowers very much and ran into the green field to look at them.Now Allan was walking by himself.

  Then he heard Henry calling out, "A snake(蛇)! Help!…"

  "What's wrong with you?" asked Allan.

  "A snake bit(咬)me in the leg.Come here!"

  Allan ran over and saw a small red wound(伤口)on Henry' s leg.

  "The snake was in the grass.I didn't see it."

  "Sit down quickly"! Allan told Henry.

  Allan put his mouth at the little red wound and began to suck(吸)at it.In this way he saved(挽救)Henry's life."Oh, Allan, it's very kind of you to help me."

  "That's all right.We are friends and we must always help each other."

(1)

It was _________ when-Allan and Henry went out.

[  ]

A.

hot

B.

cold

C.

raining

D.

wet

(2)

After swimming, they played in the sun _________.

[  ]

A.

the whole morning

B.

for 2 hours

C.

long

D.

for a while

(3)

On their way home, _________ got something wrong with his _________

[  ]

A.

Allan; leg

B.

Allan; head

C.

Henry; leg

D.

Henry; head

(4)

Henry and Allan are _________.

[  ]

A.

workers

B.

good friends

C.

brothers

D.

farmers

(5)

Which of the following(下面的)is true?

[  ]

A.

Henry went to look at the flowers with Allan.

B.

Allan saved Henry' s life.

C.

Allan saw the snake.

D.

They ran to the hospital at once.

  阅读理解。             
                                                        
                                                                  Learning to Swim
     I enjoy swimming a lot and every afternoon I go to the swimming pool to swim for one or two hours.
 And I still remember the first time I learned how to swim.
     The pool was very deep and __1__. On the way home, I said to my mother, "Learning to swim is very
  hard and I'm scared of the water. I don't want to go anymore."
     My mother answered, __2__, but if you're not afraid and work hard, you will soon learn it well.
 And __3__, for if you get in an accident, you'll be able to survive (幸存)." At that time I didn't understand
  all that my mom told me, but I knew I should listen to what she said.
     Now five years has passed, and I am a good swimmer. And I'm not afraid of water anymore. My mom
  said, "If you work hard, you can get anything."
(A) 根据短文内容,把下列的三个句子分别放回到文中空白处,使短文意思完整。
  A. Learning a new skill is not always easy
  B. knowing how to swim is very important
  C.I was afraid to go into the water on the first day
(B)按要求完成下面的题。
4. I should listen to what she said.(改成简单句)
    __________________________________________.
5. "If you work hard, you can get anything."(请将这句话翻译成汉语)
      __________________________________________.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网