题目内容
What is the hottest English word of 2014? It’s “selfie”, according to Oxford dictionaries. Selfie is a photo that one takes of oneself, according to the Oxford online dictionary. People usually take selfies with a smartphone(智能手机) and send them to a social media website.
The word was first used in 2004. In the past 12 months, its frequency (出现频率) in the English language has increased by 17,000 percent, said Oxford dictionaries. Now, almost everybody knows it.
“Almost every day, I take a photo of myself at school, and save it in my Qzone (QQ空间),” said Huang Xu, 13, from Hunan. These photos record her happy and sad moments.
Pop stars also take a lot of selfies. Li Chunping, 14, from Harbin, is a big fan of Yang Mi. “She has used many selfies to tell us what’s going on in her personal life,” said Li.
What makes people love selfies? Some people say it’s narcissism (自恋). “The rise of the selfie is a perfect symbol for our narcissistic culture. We’re crying out: Look at me!” said US psychiatrist(精神科医生) Carole Lieberman.
Young people are using selfies to make friends online, Jonathan Freedland wrote in The Guardian. “The usual purpose of taking a selfie is to share online. They express a human need to connect with others,” wrote Freedland.
Huang Xu agrees with that. “During summer vacation, my classmates and I shared many selfies online. Hair or clothes were not our interests. Through these photos, we got to know each other’s holidays and feelings,” said Huang Xu.
1.According to the story, a “selfie” is __________.
A. a person with a smartphone
B. a smartphone which can take photos
C. a photo taken by oneself
D. an English dictionary
2.When was the word “selfie” first used?
A.More than ten years ago B. In 2014
C. When smartphones appeared D. Nobody knows
3.We can tell from the story that __________.
A. only famous people enjoy taking selfies
B. all people love selfies because of narcissism
C. people love to share selfies online
D. US psychiatrist Carole Lieberman hates selfies
4. We put the sentence “But some people don’t see it that way” at the beginning of ___________.
A. Paragraph 4 B. Paragraph 5
C. Paragraph 6 D. Paragraph 7
5.What is the best title of this passage ?
A. Selfies and narcissism
B. Selfies and sharing
C. Selfies and smartphones
D. Selfies, the hottest word in 2014
1.C
2.A
3.C
4.C
5.B
【解析】
试题分析:在2014年最受欢迎的英文单词是什么?它是“selfie”. 依据牛津网络词典,Selfie是自已拍照片。这个词在2004年被第一次使用。人们通过用智能手机自拍,将它们发送到互联网上。现在,几乎人人都知道它。
1. is a photo that one takes of oneself, according to the Oxford online dictionary. 句意:依据牛津网络词典,Selfie是自已拍照片。结合选项第三项正确。故选C
2. The word was first used in 2004. 句意:这个词在2004年被第一次使用。分析:现在是接近2015年,因此使用这个单词的时间超过了十年。故选A
3. usually take selfies with a smartphone(智能手机) and send them to a social media website.句意:人们通过用智能手机自拍,将它们发送到互联网上。结合实际也说明人们喜欢在网络分享照片。故选C
4.这种方式看。明确为前面提到的是这种方式,而下文提到了另一种方式,结合短文,明确第六自然段与第五自然段之间存在这种关系,因此第三项正确。故选C
5.
考点:社会现象类短文阅读。
读下面的短文,从方框中选择适当的单词并用其适当形式补全短文。(每小题1分,共10分)
dinner father happy well does many mother only parents its have we |
Today is my_1.___birthday,so we are very happy.My parents and I go out for__2.___.My father__3.__chicken and hamburgers.The chicken is twenty-five yuan and the hamburger is eight yuan.My__4.__likes salad and she often says salad is__5.__for us.She says hamburgers are not good for_6.__. After dinner,we go to a store and my mother buys a pair of shoes for my father.I don’t have__7.__money ,and I _8.__buy a pen for my father.It’s 15yuan. My father likes _9.__very much.I want my father to be __10.__every day.