题目内容

During the day we work and play, and at night we sleep. Our body rests when we sleep. In the morning we are ready to work and play again. Our body grows when we are sleeping. Children usually need sleep, too. We can do better in our work after having a good rest. Boys and girls who are eight or nine years old need ten hours of sleep every night. Our body needs enough air when we are sleeping. If we don’t get enough fresh air, we will feel tired when we wake up(醒来). While in bed we must not cover(盖住) our head, our lungs need to get enough fresh air. If we open our windows at night, we can get lots of fresh air. Cool air is better than warm air.

根据短文内容,选择正确答案。

1.Our body grows when we are ___________

A. eating B. playing

C. sleeping D. exercising

2. If we don’t get enough sleep, we will feel ___________.

A. tired B. hungry C. happy D. angry

3.How many hours of sleep should 9-year-old children have every night?

A. 8 hours B. 9 hours

C. 10 hours D. 11 hours

4.What do the lungs need most?

A. Fresh air B. Covering

C. Warm air D. Exercise

5.When we are sleeping, we shouldn’t ____________.

A. open the window B. cover our head

C. need fresh air D. have a good rest.

1.C

2.A

3.C

4.A

5.B

【解析】

试题分析:文章讲述了孩子们需要足够多的睡眠才能够有精力,身体才会更健康。同时睡觉时需要有更多的新鲜空气。

1.“Our body grows most when we are asleep”的描述可知,.当我们在睡觉的时候,身体生长得最快。故选C。

2.短文“Children who are tired usually need sleep.”的描述可知,如果睡眠不足的话,我们就会感觉疲惫。故选A。

3.细节理解题。根据短文“Boys and girls who are eight or nine years old need ten hours of sleep every night”的描述可知,八、九岁的孩子每天需要10个小时的睡眠。故选C

4. in bed we must not cover our head,our lungs need to get enough fresh air.”的描述可知,我们在睡觉时,不要把头盖住了,我们的肺需要新鲜的空气。故选A。

5.“While in bed we must not cover(盖住) our head,”的描述可知,睡觉的时候不应该把头盖住。故选B。

考点:健康保健类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网