题目内容

任务型阅读 :(共5小题,计10分)阅读下面短文,根据短文内容,完成句子。

Dear Tommy,

Thank you for your letter. I have a friend and her name is Linda. She is an English girl. Her birthday is on March 15th. She is 12 years old. She is short. She has short and brown hair. She also has big blue eyes. She often teaches me English.

She is a girl but she likes sports very much. She likes basketball, ping-pong and tennis. Her favorite sport is basketball. After school, she plays basketball with her classmates every day.

Do you like her? Her QQ number is 44623780. Her e-mail address is Linda @ 126.com. You can send e-mails to her.

1.When is Linda’s birthday?

Her birthday is ________________________.

2.Does Linda have long hair?

____________________________.

3. What’s Linda’s favorite sport?

Her favorite sport is ________________________.

4.What does Linda do after school?

She ________________ with her classmates after school.

5.You can e-mail Linda at _________________________________________.

1.on March 15th

2.No./No, she doesn’t.

3.basketball

4.plays basketball

5.Linda @126.com

【解析】

试题分析:这篇短文介绍的是作者的好朋友Linda的一些情况。包括她的姓名,年龄,外貌描写,最喜爱的运动及其她的QQ号码和电子邮箱等。

1.1】细节理解题。根据Her birthday is on March 15th.可知Linda的生日是三月十五日。故回答为on March 15th。

2.细节理解题。根据She has short and brown hair.得知Linda有短的棕色的头发。故回答为No./No, she doesn’t.

3.细节理解题。根据Her favorite sport is basketball.可知Linda最喜爱的运动是篮球。故回答为basketball。

4.题。根据After school, she plays basketball with her classmates every day.可知放学后,Linda经常和她的朋友们去打篮球。故填plays basketball。

5.根据Her e-mail address is Linda @ 126.com.可知Linda的电子邮箱。故填Linda @126.com。

考点:考查任务型阅读。

练习册系列答案
相关题目

American football

In almost every big university(大学) in the USA, football is a favourite sport. American football is not like soccer. Players sometimes kick the ball, but they also throw the ball and run with it. They try to take it to the other end of the field. They have four chances to move the ball ten yards. They can carry it or throw it If they move it to the end of the field, they win six points. This is called a touchdown.

It is difficult to move the ball. Eleven men on the team try to stop the man with the ball. If the man does not move the ball ten yards, his team kicks the ball to the other team.Each university wants its team win. Thousands of people come to watch. They all yell (助威,加油)for their favourite team. Young men and women from the cheer

Team dance and jump while they yell.Each team plays ten or eleven games each season. The season begins in September and ends in November. If a team is very good, it may play another game after the season ends. The best team plays again on January 1st,the first day of the New Year. Many people go to see these games and many others watch them on television.

1.American football is ____________.

A.the same as soccer

B.only popular in the big universities in the USA

C.a game played only with feet

D.a game with ten players

2.To win six points the players in a team must ____________.

A. kick the ball ten yards

B.kick the ball to the other team

C.move the ball to the end of the field

D. throw the ball to the sky

3.If the man does not move the ball ten yards,____________.

A.his team loses a point

B.the other team kicks the ball to the end of the field

C.his team kicks the ball to the other team.

D.his team wins six points

4..Each university will have ____________ to help them win the game.

A.thousands of people B.a cheer team

C.a favourite team D.a good player

5.It is a very important sport because ____________.

A.many people like it

B.thousands of people play it

C. the best team will play on New Year's Day .

D. many universities have this game

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网