题目内容
Mr .Smith is an Englishman. He teaches English well.His English classes are very interesting.He likes us and we like him,too.
Mr Smith has two children—Tom and Lucy.Tom is seven and his sister Lucy is four.Tom goes to school but Lucy doesn’t. Mr Smith likes to wear a T-shirt and jeans(牛仔裤).Football is his favorite sport.After school we often have a basketball match.Sometimes Mr Smith watches and joins us.He plays basketball just for fun.
1.Mr Smith is __________.
A. a Chinese teacher B. an English driver
C. a Japanese teacher D. an English teacher
2., How many sons does Mr Smith have?
A. Only one B. Two C. Three D. Not any
3.Lucy doesn’t go to school because ___________ .
A. she looks beautiful B. she is seven
C. she is only four D. she doesn’t like school
4.________ is Mr Smith’s favorite sport.
A. Basketball B. Football
C. Running D. Volleyball
5.The story is about _________.
A. Mr Smith’s son B. Mr Smith
C. Tom and Mary D. a basketball match
1.D
2.A
3.C
4.B
5.B
【解析】
试题分析:本篇短文主要讲述了史密斯先生的一些情况。他是一名英语老师,有两个孩子,一个儿子,一个女儿。史密斯先生喜欢穿T恤和牛仔裤。足球是他最喜爱的运动。放学后,他也去打篮球。他打篮球只是为了娱乐。
1.1】细节理解题。根据He teaches English well.可知史密斯先生教英语。故选D。
2.细节理解题。根据Mr Smith has two children—Tom and Lucy.Tom is seven and his sister Lucy is four.可知史密斯先生只有一个儿子。故选A。
3.细节理解题。根据Tom is seven and his sister Lucy is four.Tom goes to school but Lucy doesn’t.可知Lucy不去学校,因为她仅仅四岁大,年龄太小。故选C。
4.细节理解题。根据Football is his favorite sport.可知足球是他最喜爱的运动,故选B。
5.综合理解题。通读全文,可知介绍的是史密斯先生的一些情况。故选B。
考点:考查日常生活类阅读。
书面表达(共1小题,计15分)
假如你是黄柯,根据所给的信息写一封信给你的笔友Rose,向她介绍你的好朋友张弘。
Name | 张弘(ZhangHong) |
Age | 13 |
Birthday | 2月23日 |
Food | 水果,牛奶;健康的 |
Sports | 令人放松的;一个篮球,两个乒乓球拍 |
Subject | 数学,简单,有趣;地理;困难的 |
要求:1.信中须包括所提供的所有信息,可适当发挥;2. 语句通顺,句意连贯;3.词数60~80左右。给出部分不计入总词数。
Dear Rose,
How are you?I am OK. Now let me tell you something about
Yours
Huang ke
下面短文,根据其内容,完成表格中所缺的信息。
(每空05分,共5分)
In France,lunch is an important meal of the day.Students can get lunch at school or go home for lunch.Lunch is one to two hours long.Teachers always tell the students to take time to taste the food and their meals.Students have to eat lunch in the cafeteria .They have to pay for half,and the school pays for the other half.Usually,lunch has vegetables,salad,meat,fish,eggs,bread,noodles,rich,soup,fruit and ice-cream.The school sends one week’s menu to student’s parents and the menu is different each day.But the lunch must have vegetables,fish and eggs.And each student can have five dishes for lunch.Becky is a French student and she always has lunch at school.She thinks the cafeteria lunch is very good.
Title | School Lunch in______1._______ |
2._______ | Students spend (花时间)3.___________hours having lunch. |
4.__________ | Students have lunch in the cafeteria. |
Cost | Students have to pay for 5.____ and 6._________pays for the other half. |
7.________ | The school sends menus to 8.____________ The menu is not the9._______each day. Lunch has vegetables,salad,meat,fish,eggs, bread,noodles,rice,fruit ice-cream |
Opinion(看法) | Becky thinks the cafeteria lunch is very good. Most students in Becky’s school like 10._________ at school. |
根据对话内容,从方框中选出恰当的选项补全对话。
A: Amy, who is the girl in this photo?
B: 1.___________
A: How old is she?
B: 2.__________
A: When is her birthday?
B: Her birthday is on October 26th.
A: 3.__________
B: Really? That’s very interesting.
A: Yes. 4.__________
B: Sure. Let’s play tennis together (一起) this afternoon.
A: OK. See you!
A. My birthday is on October 26th, too. B. Can I know her? C. She is my classmate Grace. D. She is twelve. E. Can I help you? |
Many people like to travel by plane ,but I don't like it because an airport is usually far from the city. You have to get there early and wait for hours for the plane to take off and it is often late. You can't open the windows. You can't choose the food. Planes are fast, but they still take hours to go out of the airport and into the city.
I like traveling by train. I think trains are safe. Railway station are usually in cities. When you are late for a train, you can catch another one. You can walk around in the train and open the windows. You can see many interesting things on your way. I know it takes a little more time. I also like cars. You can start your journey when you want to, and you don't need to get to a railway station or a bus stop. Also you can carry many things with you in a car. But sometimes there are too many cars on the road.
1.Why do many people like to travel by plane?
A. Because it is fast.
B. Because it is safe.
C. Because you can walk around in the plane.
D. Because it is cheap.
2.Which is not the good thing about the train?
A. It is safe.
B. It takes a little more time.
C. You can open the windows.
D. You can walk around in the train.
3.You want to take a lot of things with you ,what do you take to go out?
A. A bus. B. A car.
C. A train. D. A bike.
4.What is the bad thing about the car?
A. You needn't go to a station.
B. You can start your journey when you want to.
C. There are too many cars on the road.
D. You needn't go to a bus station.
5.Wh at does the writer think of the plane, the train and the car?
A. He thinks it takes a lot of time to go to and get out of the airport.
B. He likes to take a train because it takes a little more time.
C. He likes to take a car because he has a car.
D. He likes to take a plane because it's fast.