题目内容

LONDON—Scientists have found an unusual way to prevent our planet from overheating: move it to a cooler spot. All you have to do is to send a few comets (彗星) in the direction of Earth, and its orbit (轨道)will be changed. Our world will then be sent moving into a safer older part of the solar system.

This idea for improving our climate comes from a group of US NASA (美国航空航天局) engineers and American astronomers. They say their plan could add another six billion years to the useful lifetime of our planet—hopefully doubling its working life.

The plan put forward by Dr. Laughlin, and his colleagues Don Korycansky and Fred Adams, needs carefully directing a comet or asteroid (小行星) so that it passes close by our planet and sends some of its gravitational energy (重力势能) to Earth.

“Earth’s orbital speed would increase as a result and we would move to a higher orbit away from the sun,” Laughlin said.

Engineers would then direct their comet so that it passed close to Jupiter(木星) or Saturn (土星). The comet would pick up energy from one of these giant planets. Later its orbit would bring it back to Earth, and the process would be repeated.

In the short term, the plan provides an ideal way to worldwide warming, although the team was actually worried about a much greater danger. The sun is certain to heat up in about a billion years and so “seriously compromise” our biosphere (生物圈)—by cooking us.

That’s why the group decided to try to save Earth.

The plan has one or two worrying sides, however. For a start, space engineers would have to be very careful about how they directed their asteroid or comet towards Earth. The smallest miscalculation (误算)in orbit could fire it straight at Earth—with deadly results.

There is also the question of the moon. As the present issue of Scientific American magazine points out, if Earth was pushed out of its present location, it is “most likely the moon would be stripped (剥离)away from Earth,” it states. This would greatly change our planet’s climate.

1. What makes the scientists plan to move Earth?

A. A few comets are moving to the direction of Earth.

B. Earth’s working life is coming to an end soon.

C. Earth will become too hot for mankind to keep alive.

D. The moon is moving farther and farther away from Earth.

2. If the plan is successful, Earth will have a working life of ________ years.

A. 12 billion B. 6 billion

C. 18 billion D. 24 billion

3.What serious problems might the plan cause according to the passage?

A. The comet might hit Earth and man might lose the moon.

B. Earth might be moved too far away and man might die because of the coldness.

C. The comet might hit Jupiter or Saturn and never return to Earth.

D. Earth’s working life might be greatly shortened.

4.What does the underlined word “compromise” mean?

A.provide B. benefit (收益)

C. share D. Endanger

1.C

2.A

3.A

4.D

【解析】

试题分析:短文大意:伦敦的科学家们已经发现了防止我们的地球过热的一个不寻常的方式:移到凉爽的地方。所有您需要做的就是把一些彗星发送到地球的方向,它的轨道将会改变。我们的世界将被发送到的太阳能系统更安全的更老的地方。这一思想来自一组美国宇航局工程师和美国的天文学家。

1.细节理解题。根据短文开头LONDON—Scientists have found an unusual way to prevent our planet from overheating: move it to a cooler spot.可知选C。

2.细节理解题。根据第二段末They say their plan could add another six billion years to the useful lifetime of our planet—hopefully doubling its working life.可知选A。

3.细节理解题。根据The comet would pick up energy from one of these giant planets. Later its orbit would bring it back to Earth, and the process would be repeated.和if Earth was pushed out of its present location, it is “most likely the moon would be stripped (剥离) away from Earth,可知选A。

4.词义猜测题。根据上文by cooking us和下文The sun is certain to heat up in about a billion years可知选D。

考点:科普环保类阅读。

练习册系列答案
相关题目

Little Mike’s grandmother died weeks ago. He missed her very much. One afternoon Mike went to the city park where his grandmother used to go. There he saw an old lady. She looked very kind. She was sitting there, watching pigeons(鸽子). Little Mike went up and sat next to her. He took out his food and drinks and gave some to her. She smiled at him. Her smile was very sweet and Mike wanted to see it again. She seemed to understand him, so once again she smiled. Mike was very happy.

They sat there all the afternoon, eating and talking. As it was dark, Mike got up to leave. Before he left, he hugged the old lady and she gave him her sweetest smile.

When Mike got home, his mother was surprised by the happy look on his face. “ I met an old lady in the park. Her smile was like the smile I used to see on Grandmother’s face.”

The old lady also returned to her home happily. She told her son she had food and drinks with a little boy. “ He was as lovely as Bill.” She said. Her son was surprised, because he had never been so happy since Bill, her grandson, died weeks ago.

根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前的括号内。

1.Little Mike went to the park and ________.

A.played with pigeons

B.fed pigeons

C.met an old lady

D.saw a friend of his grandmother’s

2.The old lady’s smile showed ________.

A.she hated to meet the boy

B.she wanted to get some drinks

C.she missed her son

D.she liked the little boy

3.Mike felt very happy because ________.

A.he gave the old lady some food and drinks

B.the old lady’s smile was like his grandmother’s smile

C.he met his grandmother in the city park

D.he saw many lovely pigeons in the park

4.Mike and the old lady ________.

A.were good to each other(相互)

B.knew each other well

C.often met in the park

D.did nothing that afternoon

5.What do we learn from the story?

A.When one feels unhappy, he must go to a park.

B.Old people are always kind and happy

C.Children should be polite to old people .

D.When people get on well, they feel happy

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网