题目内容
根据短文内容,回答下列问题。
Thanksgiving is a traditional(传统的)festival in Canada and the US Canadian Thanksgiving is in early October.But in the US, they celebrate it in late November.
When the day comes, families get together to celebrate the harvest(收获).However(无论如何)busy they are, people always go home to spend the festival with their families.They often have Thanksgiving dinner.It’s a big meal.The main(主要的)food is turkey and pumpkin pie.The Canadians like inviting friends to their homes.Children like Thanksgiving Day very much.They don’t have to go to school on that day and they have a lot of delicious food to eat.Like Mid-Autumn Festival in China, Thanksgiving is also an autumn festival.
1.Do people in Canada and the U.S.celebrate Thanksgiving at the same time?
___________________________
2.Why do people get together on Thanksgiving?
___________________________
3.Why do children like Thanksgiving Day very much?
___________________________
4.What do people who are far away from their homes do during Thanksgiving?
___________________________
5.What is the main autumn festival in China?
___________________________
解析:
1.答案:No, they don’t.
点拨:加拿大庆祝感恩节的时间in early October而美国是in late November
2.答案:To celebrate the harvest.
点拨:由第一段第一句可得出聚在一起是为了庆祝收获。
3.答案:Because they don’t go to school on that day and they have a lot of delicious food to eat.
4.答案:They go home to spend the festival with their families.
点拨:由文中的句子 “However busy they are, people always go home to spend the festival with their families”得出。
5.Mid-Autumn Festival.
| 阅读表达。 | ||
the angels were wearing white clothes and each child carried a candle (蜡烛). He noticed that one child's candle was not lighted (点燃). Then he saw that the child was his little girl. ______ he rushed to her right away and put her into his arms. He kissed her and then asked, "Why is your candle alone unlighted, darling?" "Daddy, they often light it again, but your tears always put it out." Just then he woke up from his dream. The lesson was clear, and its effects were quick. From that hour on, he was not a sad father. He became cheerful with his friends. His darling's candle would not longer be put out by his useless tears. The father was too sad to communicate with others and to do anything. | ||
| 1. 从文中找出与下句意义相近的句子。 The father was too sad to communicate with others and to do anything. ____________________________________________________________________ 2. 根据短文内容,在空白处填上一个合适的连词。 ____________________________________________________________________ 3. 根据短文内容,回答问题。 Why did the father become cheerful at last? ____________________________________________________________________ 4. 将文中画线句子译成汉语。 ____________________________________________________________________ 5. 根据短文内容,写出文章的标题。(7个词以内) ____________________________________________________________________ |