题目内容

任务型阅读(共5小题,每小题1分,计5分)

仔细阅读下面四则有助于提高你的健康状况的生活方式,并找到与其相对应的描述。

1.Drink eight cups of water every day.

A. Breakfast gives you energy for the morning.

2. Go for a walk.

B. Every year, seat belts save thousands of lives.

3.Eat breakfast every day.

C. Water helps your body in many ways.

4.Wear a seat belt.

D. Walking is good exercise, and exercise is necessary for good health.

请根据上述提示,写出一条你认为有助于提高你的健康状况的方式:

5.

1.C

2.D

3.A

4.B

5.Have some fruit every day. / Eat more vegetables and less junk food./ Go to bed early and get up early.

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了四种提高健康的方式:每天吃早饭,散步,每天喝八杯水,系安全带。

1.1】根据建议是每天喝八杯水,故选C ,水对你的身体各方面都有帮助。

2.2】根据建议去散步。故选D,散步是很好的运动,锻炼对健康是必要的。

3.3】根据建议每天吃早饭,故选A,早饭为你的上午提供能量。

4.4】系安全带,故选B,每一年安全带能拯救数千生命。

5.5】提高健康的方式:Have some fruit every day. / Eat more vegetables and less junk food./ Go to bed early and get up early.

考点:健康保健类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

I went home one Saturday afternoon in the autumn of 1993 to get some work done in the garden. While sweeping leaves on the ground, my five-year-old son Nick came over and asked me to write something on a piece of paper to make a sign for him.

“What for? ” I asked.

“I’m going to sell some of my stones,” he answered.

Nick was fascinated with stones and had collected many stones from all over. “I’m busy to do

that for you. Go and ask your mum for help.” I said.

A short time later, Nick returned with a sign, reading, “Stones. One Dollar Each”. He took the sign, a small chair and four of his best stones and walked to the road in front of our garden. There he put the stones in a line and sat down on the chair.

After half an hour, nobody passed by. I walked to him and asked him to go back, but he didn’t.

Another half hour later, a small car came down the road. I watched as Nick stood up, holding his sign up. A woman rolled down a window and read the sign. I couldn’t hear their talk, but I saw the woman turn to the driver and the man reach for his pocket.

I sat in the yard, as Nick ran to me. Waving the dollar, he shouted, “I told you I could sell one stone for a dollar — if you believe in yourself, you can do anything.”

1.The writer didn’t help his son because .

A. his wife is better at making a sign

B. he didn’t know what to write

C. he was busy sweeping leaves

D. he didn’t want his son to sell the stones

2.Nick was a boy .

A. who was kind B. who had a strong mind

C. who was honest D. who had many hobbies

3. The best title for this passage is .

A. My son’s first sale B. Let's collect stones

C. How to sell a stone D. My son’s hobby

4. From the story we can know that .

A. the story happened in spring

B. the car was driven by a woman

C. Nick spent half an hour selling one stone

D. the father might be moved by his son

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网