题目内容
Tom likes chocolates very much,but his mother doesn't give him chocolates , because they’re bad for his teeth,she thinks. But Tom has a very nice grandfather. The old man loves his grandson very much and sometimes he buys Tom some chocolates. Then his mother lets him eat them,because she wants to make the old man happy.
On Sunday evening,it is Tom’s birthday. He says,“Please,God(上帝),let them give me a big box of chocolates for my birthday.”His mother says,“God can’t hear you. Don’t shout.”“I know,”says the clever boy with a smile.“But Grandfather is in the next room,and he can.”
1.Tom’s mother thinks_________.
A. Tom is a good boy
B. chocolates are bad for her teeth
C. chocolates are bad for Tom’s teeth
D. Tom doesn't like chocolates
2.Why does Tom’s mother let him eat chocolates sometimes?
A. Because Tom studies hard.
B. Because Tom’s grandma buys him some chocolates.
C. Because she is happy.
D. Because she wants to make Tom’s grandpa happy.
3.Why does Tom shout?
A. Because he wants to make his grandpa hear him.
B. Because he wants to make God hear him.
C. Because he wants to make his mother hear him.
D. Both B and C.
4.Which one is right?
A. Tom is clever.
B. Tom doesn’t like his mother.
C. Tom’s mother doesn’t love him.
D. The boy is a good student.
5.What day is Tom’s birthday?
A. Monday. B. Sunday.
C. Friday. D. Saturday.
1.C
2.D
3.A
4.A
5.B
【解析】
试题分析:本文叙述了汤姆的母亲认为巧克力对汤姆的牙齿不好,因此不让他吃。但是他的祖父有时给汤姆买巧克力,他的母亲为了让老人高兴,就让汤姆吃。因此在汤姆过生日时,汤姆就在房间里大声许愿希望上帝给他一大盒巧克力作为生日礼物。他实际上是想让他隔壁的祖父听见,好给他买巧克力。
1. his mother doesn't give him chocolates , because they’re bad for his teeth,可知汤姆的母亲认为巧克力对汤姆的牙齿不好,故选C。
2. his mother lets him eat them,because she wants to make the old man happy.可知有时汤姆的母亲让汤姆吃巧克力是为了让汤姆的祖父高兴。故选D。
3. Grandfather is in the next room,and he can可知汤姆之所以大声说,是为了让隔壁的祖父听见。故选A。
4. He says,“Please,God(上帝),let them give me a big box of chocolates for my birthday.”和But Grandfather is in the next room,and he can可知汤姆大声许愿让上帝给他一盒巧克力作为生日礼物,实际上是想让他隔壁的祖父听见,故推断汤姆很聪明。故选A。
5. On Sunday evening,it is Tom’s birthday. 可知汤姆的生日是在星期天,故选B。
考点:故事类短文阅读。
书面表达(共1题,计15分)
周末你和同学们去参观公园和农场,玩得很开心,收获也很大。请根据下表,用英语写一篇80词左右的小短文。既要把事情说清楚又要有真情实感。
Time | Place | Activity |
7:30 | at the gate of the park | meet everyone |
8:00 | on the lake | Boating |
11:00 | on the grass | have lunch |
11:30 | on the farm | pick apples |
15:30 | at the gate | take a bus home |
Feelings | a clear blue sky, an amazing day, sing and dance happily, a great day, etc. | |
任务型阅读 请根据短文内容,完成信息记录表,每空一词。
(共10小题;每题1分,共10分)
Hi! Dear friends, do you know me? My name is Lucy. Let me tell you something about my shopping in the mall with my mother.
We go shopping on Sunday. I often go to the mall with my mother on Sunday morning. My father likes fruit very much. We buy some apples for him. Mother likes yellow pears, but the pears in the supermarket are green. We don’t buy them. The strawberries(草莓) are very nice. Mother likes them very much and buys some for herself. The bananas are very nice, too. Mother buys some for me. I like bananas very much.
We need some vegetables, too. The vegetables in the supermarket are very good. We buy some broccoli(花椰菜). I don’t like it, but my parents like it. I like chicken very much. We buy a bag of chicken. Then I buy a hair clip for my best friend. It is very nice and it costs me five yuan. After shopping, we are very thirsty and we buy ice cream to eat. Then we go back home with the fruit and vegetables.
What do they buy for Lucy’s father? | Δ They buy some ___1.____ __2.___ him. |
Does Lucy’s Mum buy pears? | Δ. __3.___, she___4.___. |
What fruit does Lucy like? | Δ. She likes ___5.___ a __6.___ |
What does Lucy buy for her best friend? | Δ. She buys a __7.__ __8.__ for her best friend. |
After shopping, what do they eat? | Δ. They eat __9.___ __10.___. |