题目内容

任务型阅读(共6小题;每小题1分,满分6分)
请认真阅读下面短文,在短文后表格中的空白处填上适当的单词。(每空不止一个单词)
Have you ever studied abroad? Maybe it is an amazing experience, especially when you come to Australia as an foreign high school student. You can have a lot of fun there, especially on holidays.
There are many festivals in Australia. The most important one is Christmas. Each year, the summer holidays at every high school last about two months from the beginning of December to February, which covers the Christmas time. Since it is a long holiday, most foreign students in Australia students still stay in Australia during the holiday to get part-time jobs. It is quite easy to find a part-time job at Christmas. Students often take part in another major social activity. They go to the beach to have fun in the sunshine. The summer in Australia is from December to February, so going to the beach in December is very popular among Australians.
Easter in March is another important holiday in the year. It actually combines “Good Friday” and “Easter Monday”. Almost every shop closes on Good Friday. And people usually go to see Easter Show.
The Chinese New Year is not a public holiday in Australia, so every Chinese student still has to go to school to study and do his or her normal duties.
Information about Australia
小题1: _______________ holidays
From the 小题2:__________ of December to February
The most popular activity in December
小题3:______________
Two important holidays
Christmas and 小题4: ________________
The thing people usually do on Good Friday
Go to 小题5: _____________ Easter show
What to do for a few foreign students in summer
小题6: ____________ to the beach to enjoy the sunshine
 
小题1: summer 小题2:beginning 小题3: Going to the beach 小题4: Easter 小题5: see 小题6:Go

小题1: summer 根据文章第二段“the summer holidays at every high school last about two months from the beginning of December to February”,再对照右边栏目信息可知。
小题2:beginning 同第一题。
小题3: Going to the beach根据文章第二段“The summer in Australia is from December to February, so going to the beach in December is very popular among Australians.”可知,注意首字母大写。
小题4: Easter 根据左边栏目信息及文章第二段“The most important one is Christmas.”和“Easter in March is another important holiday in the year.”可知。
小题5: see 根据文章第二段最后“Almost every shop closes on Good Friday. And people usually go to see Easter Show.”可知。
小题6:Go根据文章第二段“Since it is a long holiday, most foreign students in Australia students still stay in Australia during the holiday to get part-time jobs. It is quite easy to find a part-time job at Christmas. Students often take part in another major social activity. They go to the beach to have fun in the sunshine.”可知。
练习册系列答案
相关题目
We are always using body language in our daily life.When we have a conversation with someone,we may be using more body language than words.However,the same body language may mean different things in different countries.That’s why people sometimes do not understand each other correctly.Pointing to one part of the body can mean differently in different cultures.
For example,in the U.S.A.people point to their heads when they think someone is clever.However,in Europe it means“He or she is stupid or something is wrong with his or her head.”
In our Chinese culture,nodding our head up and down means“yes”and shaking our head from side to side means“no”.However,in parts of India,Greece and Turkey,it means just the opposite.
In England or the U.S.A.,when you raise your hand and make a circle with the thumb(拇指)and the second finger,it means“You’re all right or everything is OK.”However,if we do this in France or Belgium,it means“You’re worth zero.”In Greece or Turkey,we should not make this gesture,or we will be thought to be very rude.
The meaning of gestures can also change over time.In the 1960s,the V sign meant“peace”.However,during World War Ⅱ,it meant“victory”.In Greece,it is a very insulting (污辱性)sign.
Though the meaning of body language is different, there are some expressions having the same meaning all over the world, such as smiling and crying.   
根据短文内容.用简洁的句子或短语完成下列表格。
 
People pointing to their heads
In the U.S.A.
In Europe
They think someone is clever.
He or she is stupid or  something is wrong with his or her head.
Nodding one’s head up and
down
In China
小题1:_______________              
It means “yes”.
It means “no”.
Raising one’s hand and making,a circle with the thumb and the second finger
In England or the U.S.A.
In France Or Belgium.
小题2:_____________
You’re worth zero.
The V sign
小题3:_____________             
During World War Ⅱ
It meant “peace”.
It meant “victory”.
Some expressions like 小题4:___________             
Having the same meaning all over the world
 
任务型阅读理解:仔细阅读下面的短文并按要求完成后面的小题。(5小题,每小题2分,共10分)
Playing  is serious business for children . In fact , it’s what they do best ! Ask them why they do it , and kids will probably say , “ Because it’s fun !” But it’s much more than that . It’s also good for them .
3.Studies show that from birth babies learning through play . They use their five senses to get know their new world . Touching allows them to discover how different things feel . Brightly colored toys and clothing help develop a baby’s sense of sight .
When small children choose which toy to play with , they begin developing their abilities in making decisions .Children love toys that allow them to use their imagination .Sometimes an empty box is more fun than a high—tech toy . That’s because a box can become anything a child imagines it to be .
Crayons , paints and Play-Doh (彩色塑泥) are also good because they allow children to create . Traditional building blocks teach important pre-math skills like problem—solving .
4.Playing doesn’t become any less important once children start school . Many valuable lessons about life are learned on the school playground . Kids learn how to share , take turns and play by the rules .
What can children do best in their childhood ?______________
What kind of toys do children lover ?
_______________________________________________.
将短文译成汉语
3_____________________________________
4_____________________________________________
5.请给短文拟一个适当的题目。___________________________

81-year-old man helped poor students
On December 2, 2009, in No.1 High School, Yaling Town, Yichuan County, Luoyang, an old man with a stick is taking 300 notebooks and 120 ball pens out of a bag. He is giving these things to more than 20 poor students one by one. Where is his money from? He gets the money by picking up and selling waste materials (废品). (1) This is not the only time; the old man keeps this kindness for 14 years.
The old man’s name is Hu Fasheng. Hu joined the Party in 1952. In 1961, he hurt his left leg and became disabled (残疾的). (2)Once he was a village officer until 1995. He felt uncomfortable when he was free. So, from 1995, he began to pick up waste materials in the village and sold them. With the money, he bought school things for children and food for the old people in the village.
Hu can get more than 100 yuan from selling waste materials every month, but he lives a simple life. He usually eats noodles for meals. There are not any expensive things in his home. Hu is old, but he says he can do more good things for society.
1.How does the old man get the money?
________________________________________________________    
2.When did Hu Fasheng begin to pick up waste materials in the village?
________________________________________________________    
3.将(1)句译成汉语。
_________________________________________________________   
4.将(2)改为同义句。
_________________________________________________________   
5.根据短文内容,用两个以上的形容词描述一下胡发胜这位老人。
__________________________________________________________  

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网