题目内容

Mike and Dick work in the same office. They don’t like the cold weather. And one day they decided to take their holiday in Australia. Their plane arrived in Sydney at nine in the morning. They had a good rest in a hotel. The next morning they rented (租) a car in the city and began their travel. A few hours later, the sun was shining in the sky and there were no shade trees (遮阴树) beside the road. It was so hot that they could hardly go on driving. They had to stop to look around. Mike found a river about half a kilometer away from them. They were both very happy and drove the car quickly. Soon they got to the river. Before they jumped into the water, Dick saw a boy playing under a big tree. He asked,“Are there any sharks (鲨) in the river, boy?”“No, there aren’t,”answered the boy. So they began to swim in the river. After a while, Dick felt something hit against his leg. He told Mike about it. They were afraid and stopped swimming. Dick asked loudly,“Is it true that there aren’t any sharks in the river?”“Yes, sir,”said the boy,“There’re a lot of crocodiles (鳄鱼) in the water. All the sharks have swum away!”

根据短文内容,回答问题。

1.When did they arrive in Sydney?

_______________________________________

2.What was the weather like the next day?

_______________________________________

3.What did they do in the river?

_______________________________________

4.A shark hit Dick’s leg, didn’t it?

_______________________________________

5.Why weren’t there any sharks in the river?

_______________________________________

1.At nine in the morning.

2.It was sunny and hot.

3.They swam in the river.

4.No, it didn’t.

5.Because there were a lot of crocodiles, and all the sharks had swum away.

【解析】

试题分析:短文大意:在同一个办公室工作的麦克和迪克。他们不喜欢寒冷的天气。有一天,他们决定去澳大利亚度假。他们的飞机在上午九点抵达悉尼。他们到达悉尼后的第二天天气晴朗而炎热。

1.根据文中Their plane arrived in Sydney at nine in the morning. 可知他们的飞机在上午九点抵达悉尼。所以作答At nine in the morning.

2.根据文中A few hours later, the sun was shining in the sky and there were no shade trees (遮阴树) beside the road. It was so hot that they could hardly go on driving.可知他们到达悉尼的第二天天气晴朗而很热。所以作答It was sunny and hot.

3.根据文中So they began to swim in the river.可知他们在河里游泳。所以作答They swam in the river.

4.根据短文中可知河中没有鲨鱼,故这个句子表达的内容是错的。所以作答No, it didn’t.

5.根据文中There’re a lot of crocodiles (鳄鱼) in the water. All the sharks have swum away!可知有很多鳄鱼在水中。所有的鲨鱼游走啦。所以作答Because there were a lot of crocodiles, and all the sharks had swum away.

考点:任务型阅读。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网