题目内容

A man lived in a village. He had an old cat at home. The cat counldn’t run fast, and she couldn’t bite, because she was so old. One day, when she saw a mouse, she jumped and caught it. But she could not bite it. The mouse got out of her mouth and ran away.

Then the man became very angry and began to beat the cat. The cat said, “Don’t beat your old servant. I know I’m old and can’t kill a mouse. But I have worked for you for many years, and I still want to work for you. Be kind to the old, and remember what good work they did when they were young.”

When the man heard that, he realized that he was wrong.

1.1. Where did the man live?

A.In a village. B. In a city.

C. In a factory. D. In a hotel.

2.2. What could the old cat do?

A.Run fast. B.Bite.

C.Catch a mouse. D.Kill a mouse.

3..How did the man feel when the mouse ran away?

A. Angry. B. Happy.

C.Afraid. D. Sad.

4.. How long did the cat work for the man?

A.Several days. B.A few months.

C. About a year.. D.Many years.

5.5. What happened at the end of the story?

A.The cat left home.

B.The man realized his mistake.

C.Tha man killed the cat.

D.The man didn’t believe the cat.

1.A

2.C

3.A

4.D

5.B

【解析】

试题分析:本文叙述了有一个人养的一只猫老了,跑的不快,逮住老鼠,咬不动,杀不死老鼠。一天,这个人见老鼠从这只猫嘴里逃跑了,他很生气,就打这只猫。猫说:“我为你工作了许多年,现在老了,杀不死老鼠,但是你想一想我年轻时,为你做过多么多好事。”听到这,这个人觉得他错了。从这故事中,我们明白了要善待老人,他们年轻时,做过许多好事。

1.1】细节理解题。根据A man lived in a village.可知这个男人住在一个小村庄里。故选A。

2.2】细节理解题。根据The cat couldn’t run fast, and she couldn’t bite, 和she jumped and caught it. But she could not bite it. The mouse got out of her mouth and ran away可知这只猫老了,跑的不快,逮住老鼠,咬不动,杀不死老鼠,所以它能逮住老鼠。故选C。

3.3】细节理解题。根据Then the man became very angry and began to beat the cat. 可知当这个人看到老鼠老鼠跑了,他很生气。故选A。

4.4】细节理解题。根据But I have worked for you for many years,可知这只猫为这个人工作可很多年。故选D。

5.5】细节理解题。根据When the man heard that, he realized that he was wrong.可知最后这个人意识到他的错误。故选B。

考点:考查故事类阅读

练习册系列答案
相关题目

Imagine the situation. You are driving along a desert or on a mountain. You have no idea where you are. You passed the last house two hours ago. Then your car breaks down. It is night and it is cold. You have no mobile phone. What do you do? Well, next time take a GPS with you. This invention may be able to help you. It is a device(装置) which uses satellites (卫星) to find the user’s position(位置). It can find your position to within 20 metres. A GPS cannot start your car, but at least you will know where you are.

GPS, which means Global Positioning System, is a small radio receiver. It looks like a mobile phone. You can hold it in your hand, or put in your pocket. It is sometimes put into a watch or a telephone. We also find GPS devices in cars, planes or boats. Some of these devices have electronic maps, so you know where you are. For example, in a city they can tell you the name of the street.

There are three parts to the Global Positioning System. The first part is the receiver. You can hold it in your hand, or have it fixed into your car, plane, etc. The second part is a group of satellites orbiting the Earth. The receiver contacts at least four of the satellites and calculates(计算) its position. The third part of the system is a network of ground stations. They are all over the world. They control the satellites and make sure they are working well.

Some people think that in the future the GPS will be as common as the mobile phone. They are becoming cheaper and more and more accurate(精确的). There are also new uses for the GPS. Perhaps they will become like watches. Everyone will have one and you will never be lost again.

1.We can learn from the passage that ______.

A. a GPS can help you start your car

B. there are three parts to the GPS

C. a GPS can’t be put into a watch

D. the GPS are becoming more and more expensive

2.The underlined word “They ” in Paragraph3 refers to “______”.

A. receivers B. GPS devices

C. satellites D. ground stations

3.The passage is mainly about ______.

A. the introduction of the GPS

B. the history of the GPS

C. the three parts of the GPS

D. the shape of the GPS

4.What can we infer推断 from the passage?

A. All GPS devices have electronic maps.

B. People in many countries will use the GPS for free.

C. The receiver of the GPS contacts at least five of the satellites.

D. The GPS will become more and more common in everyday life.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网