题目内容

Studying in groups is becoming more and more popular in class. It has many advantages. For example, we can not only save time but also encourage each other when we study in groups.

I still remember when I was in Grade 8, my physics was very poor. I had a really hard time with it. Once in class, the teachers asked us to discuss it with each other, but I was very shy, I could not do it like what they told me. My physics teacher encouraged me to face others and talk with someone else bravely. Then I studied with some classmates together. When I did not understand any questions, they could give me some advice, I could quickly find out the ways to deal with the problems. After that, I felt very relaxed and asked my classmates a lot of questions about physics. I did not feel stressed out at all. At last, I finished my homework by myself for the first time. How excited I was!                 

Because of studying in groups, I am not worried about physics any more. With my classmates’ help, I get more confidence. It also gives me more chances to improve myself in many ways.

根据短文内容,判断下列句子的正误。正确的填“T”,错误的填“F”,并在答题卡上将该项涂黑。(共5小题;每小题1分,满分5分)

1.The writer was weak in geography when he was in Grade 8.

2. The writer’s physics teacher encouraged him to faces others bravely.

3.When the writer didn’t understand any questions, nobody could give him some advice.

4. The writer did not feel stressed out at all by studying in groups..

5.With the teachers’ help, the writer gets more confidence.

 

1.F

2.T

3.F

4.T

5.F

【解析】

试题分析:短文大意:小组学习在课堂上越来越受欢迎。它有许多优点。参加学习,我同学们的帮助下,我得到更多的信任。它也给了我更多的机会在许多方面提高自己。

1.细节理解题。根据第二段第一行I still remember when I was in Grade 8, my physics was very poor. I had a really hard time with it.可知该选F

2.细节理解题。根据第二段第三行My physics teacher encouraged me to face others and talk with someone else bravely.可知该选T

3.细节理解题。根据第二段第四五行When I did not understand any questions, they could give me some advice, I could quickly find out the ways to deal with the problems.可知该选F

4.细节理解题。根据第二段第五六行After that, I felt very relaxed and asked my classmates a lot of questions about physics. I did not feel stressed out at all.可知该选T

5.细节理解题。根据第三段第一行With my classmates’ help, I get more confidence.可知该选F

考点:教育类阅读。

练习册系列答案
相关题目

A friend of mine named Paul received an expensive car from his brother as a Christmas present. On Christmas Eve when Paul came out of his office, a street urchin(顽童) was walking around the shining car. “Is this your car, Paul?” he asked.

  Paul answered, “Yes, my brother gave it to me for Christmas.” The boy was surprised. “You mean your brother gave it to you and it didn’t cost you nothing ? Boy, I wish…”He hesitated.(犹豫)

  Of course Paul knew what he was going to wish for. He was going to wish he had a brother like that. But what the boy said surprised Paul greatly.

  “I wish,” the boy went on, “that I could be a brother like that.” Paul looked at the boy in surprise, then he said again, “Would you like to take a ride in my car?”

  “Oh yes, I’d love that.”

  After a short ride, the boy turned and with his eyes shining, said, “Paul, would you mind driving in front of my house?”

  Paul smiled a little. He thought he knew what the boy wanted. He wanted to show his neighbours that he could ride home in a big car. But Paul was wrong again. “Will you stop where those two steps are?” the boy asked.

  He ran up to the steps. Then in a short while Paul heard him coming back, but he was not coming fast. He was carrying his little crippled (残疾)brother. He sat him down on the step and

pointed to the car.

  “There she is, Buddy, just like I told you upstairs. His brother gave it to him for Christmas and it didn’t cost him a cent(美分). And some day I’m going to give you one just like it …then you can see for yourself all the nice things in the Christmas window that I’ve been trying to tell you about.”

  Paul got out and lifted the boy to the front seat of his car. The shining-eyed older brother climbed in beside him and the three of them began an unforgettable holiday ride.

根据短文内容选择正确案。(10

1.The street urchin was very surprised when ________.

A. Paul received an expensive car

B. Paul told him about the car

C. he saw the shining car

2. From the story we can see the urchin ______.

A. wished to give his brother a car

B. wanted Paul’s brother to give him a car

C. wished he could have a brother like Paul’s

3.The urchin asked Paul to stop his car in front of his house ____________

A. to show his neighbours the big car

B. to show he had a rich friend

C. to tell his brother about his wish

4.We can infer(推断) from the story that______.

A. Paul couldn’t understand the urchin

B. the urchin had a deep love for his brother

C. the urchin wished to have a rich brother

5.The best name of the story is ________

A. A Christmas Present

B. A Street Urchin

C. A Brother Like That

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网