题目内容
In many English homes, people have four meals(餐) a day: breakfast, lunch, afternoon tea(茶) and dinner.
People have breakfast from 7:00 to 9: 00 in the morning. They eat eggs or(或者) bread. English people drink tea or milk for breakfast, too. Lunch comes at about 13:00. Afternoon tea is from 16:00 to 17:00, and dinner is about 19:30. They often have soup(汤), and they have some chicken or fish with vegetables. Then they eat some bananas, apples or oranges. But not all English people have meals like that. Some of them don’t have their dinners in the evening(晚上).
根据短文内容,选择正确答案。
1.Many English people have ____ meals a day.
A. one B. two C. three D. four
2. Usually, people in English don’t have ____ for their breakfast.
A. bread B. fish C. milk D. eggs
3. People in English have lunch ____.
A. from 7:00 to 9:00 B. at about 13:00
C. at 19:30 D. from 16:00 to 17:00
4.Usually, people in England have ____ for their dinner.
A. bananas, apples or eggs
B. soup, bananas or milk
C. soup, chicken or fish with vegetables
D. soup, milk and vegetables
5. Do all the English people eat in the same way(方式)?
A. No, not all the English people eat in the same way.
B. Yes, all the English people eat in the same way.
C. No, some of them don’t have lunch at all.
D. Sorry, we don’t know.
1.D
2.B
3.B
4.C
5.A
【解析】,
试题分析:这篇文章主要讲了许多英国人每天吃四顿饭,早餐,午餐,下午茶和晚餐、。但不是所有人都这样吃。
1.细节理解题。由文中第一句“In many English homes, people have four meals a day.”可知许多英国人每天吃四顿饭,故选D。
2.细节理解题。由第二段第二、三句“They eat eggs or bread. English people drink tea or milk for breakfast, too.”可知英国人早餐不吃鱼肉,故选B。
3.细节理解题。第二段第四句“Lunch comes at about 13:00.”可知英国人大约在下午一点时吃午饭,故选B。
4.细节理解题。由第二段第六句“They often have soup, and they have some chicken or fish with vegetables.”可知他们晚饭常喝汤,吃带蔬菜的鸡肉或鱼肉,故选C。
5.归纳理解题。由本文倒数第二句“But not all English people have meals like that.”可知并非所有英国人都那样吃,故选A。
考点:故事类阅读。