题目内容
完形填空。(10分)
Look at the photo. It’s my family. The old man and the old are my grandparents. This is my father. He is next to his brother, my . This woman is my mother. She is my English teacher. You can three kids in the photo. The two girls are my . The girl in a red dress is Nancy the girl in a yellow dress is Susan. Who is the boy, do you know? It’s me. My grandparents live in the USA. I live in Beijing my parents now. My father is a . He works in Beijing Hospital. He often has milk breakfast. And he likes to eat . My mother often has some eggs and . I have a big and happy family.
1.A. boy B. girl C. woman D. man
2.A. aunt B. uncle C. sister D. brother
3.A. see B. take C. help D. spell
4.A. sister B. girls C. sisters D. kids
5.A. and B. but C. with D. so
6.A. from B. of C. for D. with
7.A. teacher B. doctor C. farmer D. driver
8.A. for B. to C. in D. on
9.A. a bread B. some breads C. many bread D. bread
10.A. a orange B. an orange juiceC. two glass of orange juice D. a glass of orange juice
1.C
2.B
3.A
4.C
5.A
6.D
7.B
8.A
9.D
10.D
【解析】
试题分析:本文叙述了作者的全家福,照片上有作者的一家人,他现在和父母住在一起,作者的父亲是一个医生。
1.小题1】考查名词及语境的理解。那位男人和女士是我的祖父母。 A. boy男孩; B. girl女孩; C. woman妇女; D. man男士。根据常识可知前面提到了男士后面肯定是女士,故选C。
2.小题2】考查名词及语境的理解。他是我的父亲,他紧挨着他的弟弟,我的叔叔。 A. aunt姑姑; B. uncle叔叔; C. sister姐姐; D. brother弟弟。根据his brother 可知这里指的是我的叔叔,故选B。
3.小题3】考查动词及语境的理解。你可以看见照片上的三个孩子。 A. see 看见; B. take拿走; C. help帮助; D. spell拼写。根据下文可知介绍这三个孩子,所以故选A。
4.小题4】考查名词及语境的理解。这两个女孩就是我的姐姐。 A. sister姐姐; B. girls女孩; C. sisters 姐姐; D. kids孩子。因为句子的主语是复数,所以表语也用复数,故选C。
5.小题5】考查连词及语境的理解。 穿红色的衣服是Nancy ,穿黄色衣服的是Susan 。A. and和,表示前后是并列关系; B. but但是,表示前后是转折关系; C. with和,介词; D. so因此,表示前后是因果关系。这里表示前后是并列关系,故选A。
6.小题6】考查介词及语境的理解。我现在和我的父母住在一起。 A. from来自; B. of……的; C. for为了; D. with和。这里是短语live with sb和某人一起,故选D。
7.小题7】考查名词及语境的理解。我的父亲是一个医生。 A. teacher老师; B. doctor医生; C. farmer农民; D. driver司机。根据He works in Beijing Hospital 可知他是一个医生,故选B。
8.小题8】考查介词及语境的理解。他经常早饭喝牛奶。A. for为了; B. to向; C. in在……里面; D. on在……上面。这里三餐前用介词for,故选A。
9.小题9】考查名词及语境的理解。他喜欢吃面包。bread是不可数名词,所以不能用复数,也不能用many修饰,故选D。
10.小题10】考查名词及语境的理解。我的妈妈经常吃鸡蛋还喝一杯橘子汁。因为juice是不可数名词,所以其前不能用冠词;两杯橘子汁应该是two glasses of orange juice,故选D。
考点:日常生活类短文。
Mr. Black ______ my art teacher last term, but now he ______.
A. was, isn’t
B. is, isn’t
C. was, wasn’t
短文填词(共5分,每小题1分)
阅读短文,选择方框中的词,用适当形式填空。
is, one, my, have, classmate |
Look at this photo. This is Jim. He 1. from America. He and I are 2. . Jim 3. blond hair and blue eyes, but I have black hair and black eyes. He is in a red T-shirt and I’m in a yellow 4.. His shoes are blue and 5. are blue, too. Are we cool?
任务型阅读。(共5小题,每小题1分,共5分)
阅读下列文章,文中有五处空白,文后方框中有五个句子,请把它们分别放回到文中原来的位置上,使文章完整、连贯。
Everyone feels tired at one time or another. The office worker feels tired after a hard day at work. The sportsman feels tired after hours of physical training.
1. The explanation is that when you exercise a muscle in your body over and over again, something known as fatigue toxins (疲劳毒素) is produced. The blood system then carries these toxins throughout the body. In the end, not only does that muscle feel tired but the whole body feels tired as well.
2. Sleeping is one of the best ways to fully recharge (使恢复精力) your tired body. Most importantly, the damage caused by tired muscles is slowly being repaired when we sleep.
3. Another way to get over fatigue is by doing some activities that you enjoy. For example, after a hard day’s work, the office worker may want to go for a relaxing walk. After a long tiring day at school, the student prefers jogging to resting at home.
4. When your body is tired, one way of curing tiredness is by improving the body’s blood circulation. When we take part in an activity, our blood circulation is improved. 5.
A. When you are tired, the best thing to do is to get plenty of rest. B. In the end, we would become more refreshed. C. Why do people get tired? D. Nevertheless, sleeping is not the only way to get our bodies rested. E. This way of getting rid of tiredness does work. |