题目内容
完形填空。(本题有15小题,每小题1分,共计15分)
The phone rang once twice—then someone picked it up. “You got the wrong number!” a man’s voice said before the line went __ .
But I called again. “I said you got the wrong number!” came the voice. Once more the phone clicked in my __ .
How could he know I had a wrong number? So I tried a __ _ time. The man said, “Is that you again?” “Yeah, it’s me.” I answered. “I wonder how you knew I had the wrong number before I even said nothing.” “None of my business. You __ _it out!” He hung up the phone again.
I sat there for a short time and then called the man back. “Have you __ __with it yet?” he asked. “The only thing I can think of is …__ _ever calls you.” “You got it!” The phone died for the fourth time.
I rang him again. “Well I thought maybe I should be the first to __ to you.” He began to laugh and told me, “My name is Adolf Meth. I’m 88 years old and I haven’t had so many wrong numbers in one day in 20 years” We both __ _. We talked for ten minutes. Adolf had no family, no friends, just like me. Everyone he had been __ _ to had died.
Since then we became phone friends. We called each other almost every day. And I told him about my life and my__ _. On one phone about a disagreement that I’d had with my boss, I told him, “I think I should have it out with him.”
Adolf said, “Let things __ _down. When you get as old as I am you find out that time takes care of a lot. If things get __ _, and then you can talk to him.”
“You know,” he said softly one day, “I’m talking to you just the way I’d talk to a boy __ _ my own. I always wanted a family—and children.”
One morning I received a call to tell me he had died the night before. With tears in eyes I heard him asking __ I wanted to call him again and again. “Because you__ to me, Adolf…because I was your friend.” I whispered, “I didn’t get the wrong number at all. I got you.”
1.A. busy B. dead C. bad D. wrong
2.A. heart B. mind C. head D. ear
3.A. third B. second C. first D. fourth
4.A. keep B. put C. speak D. work
5.A. got along B. come up C. done well D. gone through
6.A. nobody B. somebody C. everybody D. who
7.A. pay attention B.look forward C. introduce myself D. say hello
8.A. joked B. agreed C. laughed D. smiled
9.A. pleased B. friendly C. known D. close
10.A. questions B. worries C. problems D. answers
11.A. cool B. get C. calm D. turn
12.A. less B. more C. worse D. better
13.A. on B. in C. of D. for
14.A. how B. when C. why D. whether
15.A. mattered B. meant C. preferred D. Answered
1.B
2.D
3.A
4.D
5.B
6.A
7.D
8.C
9.D
10.C
11.A
12.C
13.C
14.C
15.A
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了两个互不相识,没有家人,没有朋友的人因为一个误打的电话,从而成为每天电话联系,探讨生活与困难的好朋友的故事。
1.形容词及语境的理解。busy:繁忙的,dead:死的,bad:坏的,wrong:错误的。根据下文“The phone died for the fourth time.“的描述可知,这里指的是挂断电话。故选B。
2.heart:心,mind :大脑,head :头,ear:耳朵。根据语境可知,这里指的是在耳朵里听到电话被再次挂断。故选D。
3.数词及语境的理解。third:第三,second:第二,first :第一,fourth:第四。联系上文可知,电话被挂断两次,因此第三次拨打。故选A。
4.动词及语境的理解。keep---out:留在外边、避开某物,put ---out:将某物放在门外、熄灭, speak out:说出,work---out:解决。根据语境可知,这里是电话那头说“不关我的事,你自己解决”。故选D。
5.动词短语及语境的理解。got along:相处,come up:想出,done well:处理,gone through:通过。根据语境可知,这里指的是电话那头询问想出解决办法了吗。故选B。
6.不定代词及语境的理解。nobody:没有人,somebody:某人,everybody:每个人,who:谁。根据语境可知,这里指的是“没有人打电话给你”,因此又挂断了电话。故选A。
7.动词短语及语境的理解。pay attention to:注意,look forward to:盼望,introduce myself to:自我介绍给---,say hello to:向---问好。根据语境可知,这里指的是第一次打电话向对方问好。故选D。
8.动词及语境的理解。joked:开玩笑,agreed:赞同,laughed :大笑,smiled:微笑。根据语境可知,老人20年来从来没有在同一天接到那么多误打电话,因此两个人都大笑起来。故选C。
9.
10.名词及语境的理解。questions:问题,worries:担心,problems :困难,answers:答案。根据语境可知,这里指的是两个人从此相互探讨生活与困难。故选C。
11.cool down:冷却,get down:下来,calm down:平静,turn down:拒绝。根据语境可知,作者与老板发生意见分歧,老人劝他等事情冷却了再说。故选A。
12.less:更少的,more:更多的,worse:更糟糕的,better:更好的。根据语境可知,这里指的是假如事情变得更糟糕了,可以和老板谈谈。故选C。
13.根据语境可知,这里指的是老人说和作者说话就像是和自己的孩子说话一样。这里表示从属关系,故选C。
14.how:提问方式方法怎么样,when :提问时间什么时候,why:提问原因为什么,whether:提问选择是否。根据语境可知,这里指的是老人问作者为什么一次又一次的打电话给他。故选C。
15.mattered to sb:关系重大、要紧,meant to sb;对某人有所指,preferred to :参考,answered:回答。根据语境可知,这里指的是作者回答老人说“你是我的朋友,你对我关系重大”,故选A。
考点:故事类短文。
Nearly every parent says that we never grow up.In fact, we are maybe 16 or 17 years old.In their eyes, we are always little ones and always do wrong things.For example, when I need to stay at home alone, they always worry about me and my life without them.
Most parents always think that they have offered the best things they can make their children live in a comfortable world.They buy their children pretty clothes, cool shoes, expensive school things, and often a thousand-Yuan-cost bike.They think that they have done everything that they can for their dear children.In return, they only want their children to get good results in the examinations.
But why their children still can’t understand them? Does it mean that they still want more material (物质的) things? No.In fact, what they want is a true family.What does a true family mean? I think it means a place where we can hide ourselves from the cold world outside.From here, we can get warmth, we can get consolation (安慰), and we can get happiness.And one important thing is that we should be stronger and more confident in the outside world because we know that we have a family.
So I think that parents should sit down to talk with their children to let them know that they have a true family, so the children and their parents could understand each other more and more.Then, no children will be regarded as little ones.
Questions | Answers |
What are we always like in our parents’ eyes? | In their eyes, we are always little children and always1. __________. |
What do our parents expect us to do when they give us so much? | They only want us to 2.________________in the examinations. |
Do children want a true family? | Yes, they do. |
What does 3. ___________________ mean? | It means a place where children can hide themselves from the cold world outside. |
How can our parents no longer regard us as little children? | They can talk with us and we can 4._______________more and more. |