题目内容
“Who needs a shopping mall if(如果) you have Taobao?” says Wang Lin, 28, a writer in Beijing. Taobao, China’s largest online(网上) shopping site, becomes an important (重要的) part of Wang Lin’s life. She spends lots of money on Taobao.
Most online shoppers like Wang are students or young workers, More women shop on line than men. Clothing and home-use products(产品) are the most popular on line. It was reported that more than 250 billion yuan was spent on online shopping last year, 80% through Taobao.
Taobao means“Looking for treasure” in Chinese .People can find almost everything they need on Taobao, from clothes to books, from candies to DVD players.
You may question the security of online shopping. Wang Lin says ,”It’s very safe and conveniet(便利的). If you don’t like the products from the sellers, the seller can’t get the money. You can also get your money back if you want to return(退回) the products.
1. What are the most popular online?
A. Candies and DVD players .
B. Clothes and books.
C. Clothing and home-use products.
D. Everything.
2. Taobao is ________.
A. a shopping mall B. an online shopper
C. a clothes store D. an online shopping site
3. Most online shoppers are ________.
A. young B. old C. men D. women
4. What does the underlined word ”security” mean in Chinese
A. 质量 B. 安全 C. 信誉 D. 效率
5.Which is the best title(标题)of the passage?
A. Wang Lin’s life. B. Everyone likes Taobao.
C. Taobao needs money. D. Online shopping in China.
1.C
2.D
3.A
4.B
5.D
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了现在越来越多的年轻人喜欢在淘宝网上购物,他们尤其是喜欢在网上购买衣服或家庭用品。
1.二段,Clothing and home-use products(产品) are the most popular on line.故选C。
2.一段Taobao, China’s largest online(网上) shopping site, becomes an important (重要的) part of Wang Lin’s life.故选D。
3.细节理解题。根据第二段Most online shoppers like Wang are students or young workers,故选A
4.词义猜测题。根据王林后面的解释的话可知上句的意思是:你可能会怀疑网上购物的安全性,故选B.
5.短文主要介绍了中国的网购,故选D。
考点:社会现象类短文阅读。
书面表达(共1小题,计15分)
假如你是黄柯,根据所给的信息写一封信给你的笔友Rose,向她介绍你的好朋友张弘。
Name | 张弘(ZhangHong) |
Age | 13 |
Birthday | 2月23日 |
Food | 水果,牛奶;健康的 |
Sports | 令人放松的;一个篮球,两个乒乓球拍 |
Subject | 数学,简单,有趣;地理;困难的 |
要求:1.信中须包括所提供的所有信息,可适当发挥;2. 语句通顺,句意连贯;3.词数60~80左右。给出部分不计入总词数。
Dear Rose,
How are you?I am OK. Now let me tell you something about
Yours
Huang ke
根据对话内容,从方框中选出恰当的选项补全对话。
A: Amy, who is the girl in this photo?
B: 1.___________
A: How old is she?
B: 2.__________
A: When is her birthday?
B: Her birthday is on October 26th.
A: 3.__________
B: Really? That’s very interesting.
A: Yes. 4.__________
B: Sure. Let’s play tennis together (一起) this afternoon.
A: OK. See you!
A. My birthday is on October 26th, too. B. Can I know her? C. She is my classmate Grace. D. She is twelve. E. Can I help you? |