题目内容

阅读下面短文,补全表格中所缺的住处。(共10小题,每小题1分;计10分)

Robots are coming into every aspect (方面 ) of our lives. There are mainly three kinds of robots.

There are factory robots, like the robots that put together parts in the car factory. Then there are the service robots that do jobs for humans, like Roomba, the robot household cleaner that is popular in the US now. The third kind is field (领域) robots, for example, some robots are made to work in some hard environments and many robots are already servicing our mines (矿藏) and farms.

"Many people think that robots should look like human, but that's wrong. Most robots are built into machines. Anything that can move by itself is a robot." says a robot specialist (专家) Jonathon Roberts.

Already we have tractors (拖拉机) that can drive themselves, underground trucks that can work by themselves for mining, and robots that can work underwater. Starbug, an underwater robot, is widely used (广泛使用 ) now. It can go into water on its own and come back after collecting information, and it has cameras to take pictures. It only weighs about 25kg, so one person can take it and put it in a suitcase.

Claude Sammut is a professor of computer science and engineering at the University of New South Wales. He says the future for field robots is great. For example, people are making 'smarter' cars. Some car factories are trying to make special cars that can drive itself when the driver falls asleep.

Types of robots

● 1. --- robots work in factories.

●2. ---robots do jobs for human at home.

● Field robots--- robots work in different fields, for example, in 3.

like mines and under water.

4. robots

● 5. a household cleaner

●Starbug -- a(n) 6. with cameras on it; can go off and 7. on

its own; only weighs about 25kg

8. of some specialists

●Jonathon Roberts -- It's wrong to think that robots should 9. .

Robots are 10. and anything that can move by itself is a robot.

● Claude Sammut -- The future for field robots is great. Cars can drive

itself in the future.

1.Factory robots

2.Service robots

3.some hard environment

4.Popular

5.Roomba

6.underwater robot

7.come back

8.Ideas

9.look like human

10.machines

【解析】

试题分析:这篇短文讲述的是机器人的种类,如工厂里的机器人、服务性的机器人和领域机器人。作者还引用了一些专家的观点,举例给我们详细的介绍了各种机器人。

1.】根据短文的第二段的内容可知,这一段中作者给我们介绍的是工厂里的机器人,他们可以把汽车的零部件组装起来。因此这里应该填Factory robots。

2.】根据短文第二段中then there are the service robots that do jobs for humans,可知,还有一类机器人是服务性的机器人,可以帮助人类做家务。故填Service robots。

3.】根据短文第二段中The third kind is field (领域) robots, for example, some robots are made to work in some hard environments可知,第三类机器人是领域机器人,一些机器人可以在一些艰苦的环境下工作。

4.】根据文意可知,短文中作者给我们介绍的是在我们生活的各个方面,都有了机器人的身影。作者还给我们举了很多例子。这一部分就是几个具体的机器人的例子。故填popular,受欢迎的。

5.】根据短文第二段中Then there are the service robots that do jobs for humans, like Roomba, the robot household cleaner可知,Roomba是家庭用的清洁机。

6.】根据短文第四段中Starbug, an underwater robot, is widely used (广泛使用 ) now.可知,Starbug是一种水下机器人。

7.根据短文第四段中It can go into water on its own and come back after collecting information, 可知,这种水下机器人可以进入到水里,收集信息后再回来。come back 回来。

8.】短文的第三段以及最后一段给我们介绍了一些专家们的观点,他们觉得领域机器人的未来是很棒的。故这里应该填ideas。

9.】根据短文第三段中"Many people think that robots should look like human, but that's wrong. Most robots are built into machines.可知,Jonathon Roberts说很多人都觉得机器人应该像人类,但事实上很多机器人是机器的模样。

10.】根据短文第三段中Most robots are built into machines. Anything that can move by itself is a robot.可知,Jonathon Roberts认为,大多数机器人都是机器的模样,任何可以自己移动的东西都是机器人。由此可知填machines。

考点:任务型阅读。

练习册系列答案
相关题目

Mr Smith just opened a small restaurant. To attract (吸引)People, he put up a notice (通知) in front of the restaurant. It said, "Meals on the house for three days."

The next day, a foreign student passed by the restaurant. He didn't know much English. It was lunch time and he felt very hungry. He walked to the restaurant and saw the notice. "American people are really funny; They even have dinners on the house! But how can I get up to the top of the house?" He said to himself.

He looked around and found a ladder (梯子). But when he reached the top, he heard someone shouting at him, "Hey! What are you doing up there?"

"Doesn't your notice say 'Meals on the house for three days'? Is it just a joke?" the foreign student asked.

When people heard this, they all laughed, "Do you know what that means? It means all the food here is free these days."

1.Mr Smith put a notice in front of the restaurant, because .

A. he wanted to make a joke on people

B. he wanted more people to have meals there

C. he wanted to make the restaurant more beautiful

2.What did the foreign student think of American people?

A. Friendly. B. Funny. C. Outgoing.

3.The foreign student climbed to the top of the house in order to .

A. make a joke B. have lunch C. use the ladder

4.How did the foreign student get to the top of the house?

A. He used a ladder.

B. He used the notice.

C. He jumped.

5."Meals on the house" in the passage probably means .

A. serving meals only on the house

B. eating something special on the top of the house

C. you can eat meals but pay nothing for them

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网