题目内容

Hello! My name is Mike. I am from America. Now I am with my parents. I like breakfast at home. I have an egg, some bread and porridge(粥) for breakfast. I do not like milk. I have no time to go home for lunch. So I have it at school. The lunch in our school is good. I can have different food for lunch. I eat rice, meat and vegetables. Sometimes I have noodles and dumplings. I have dinner at home with my parents. Sometimes we go out to eat with friends. We have chicken, vegetables and fruit.

1.Mike is _________.

A. American B.English

C. Chinese D. in the USA

2.For breakfast, Mike has__________.

A. an egg, an apple and porridge

B. an egg, bread and porridge

C. an apple, bread and milk

D. an egg, an apple and bread

3.He has lunch____________.

A. at school B. at home

C. in a restaurant D. with his parents

4.He has _______ for lunch.

A. rice, meat and vegetables B. noodles and dumplings

C. chicken, meat and fruit D.A and B

5.Sometimes they have dinner______________.

A. at school B. in a restaurant with some friends

C. at his friend’s home D. in the open air

1.A

2.B

3.A

4.D

5.B

【解析】

试题分析:本文叙述了迈克的生活学习情况。他来自美国,现在和父母一起住在中国。他喜欢中国,也喜欢中国食物。马克早餐吃鸡蛋,面包和粥,在学校吃午餐,有时,他们晚饭出去和朋友一起吃。

1.1】细节理解题。根据文中I am from America.理解可知答案应该是A。

2.2】细节理解题。根据文中I have an egg, some bread and porridge(粥) for breakfast.理解可知答案应该是B。

3.3】细节理解题。根据文中I have it at school. The lunch in our school is good. 理解可知答案是A。

4.4】细节理解题。根据文中I can have different food for lunch. I eat rice, meat and vegetables. Sometimes I have noodles and dumplings. 理解可知答案是D。

5.5】细节理解题。根据文中I have dinner at home with my parents. Sometimes we go out to eat with friends.理解可知答案是B。

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

完形填空(本大题有10小题,每小题1分,共10分)

通读下面短文,掌握其大意,然后在各小题所给的四个选项中,选出一个最佳答案,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑。

One afternoon a boss was riding in his car when he saw two men along the roadside eating grass. He felt and ordered his driver to stop and he got out to ask why.

He asked one man, “Why are you eating grass?” “We don’t have any money for . We have to eat grass.” the poor man replied.

“Well, then, you can come with me to my house and I’ll you,” the boss said.

“But sir, I have a wife and two children with me. They are over there, under that tree.”

“Bring them along,” the boss replied. to the other poor man, he said, “You come with us, too.” The second man said a pitiful voice, “But sir, I also have a wife and six children with me!”

“Bring them along ,” the boss answered. They all the car, which was no easy task even for such a large car. In the car one of the poor men turned to the boss and said, “Sir, you are so . Thank you for taking all of us with you.”

The boss replied, “Glad to do it. You’ll love my because the grass there is almost a meter high.”

1.A. surprised B. angry C. happy D. proud

2.A. him B. them C. us D. you

3.A. grass B. food C. shoes D. clothes

4.A. leave B. teach C. find D. feed

5.A. Carrying B. Having C. Turning D. Shouting

6.A. by B. on C. of D. in

7.A. as usual B. as well C. in general D. no longer

8.A. cleaned B. drove C. entered D. pulled

9.A. kind B. lucky C. exciting D. interesting

10.A. work B. car C. place D. family

An eight-year-old girl heard her parents talking about her little brother. All she knew was that he was very sick and they had no money. Only a very expensive operation (手术) could save him now and there was no one to lend them money.

When she heard her daddy say to her tearful mother, “Only a miracle (something could not happen) can save him now,” the little girl went to her bedroom and pulled her money from its hiding place and counted it carefully.

She hurried to a drugstore (药店) with the money in her hand.

“And what do you want?” asked the salesman. “It’s for my little brother,” the girl answered. “He’s really sick and I want to buy a miracle.”

“My brother Andrew has something bad growing in-side his head and my daddy says only a miracle can save him. So how much does a miracle cost” “We don't sell a miracle here, child. I'm sorry” the salesman said with a smile.

“Listen, if it isn't enough, I can try and get some more. Just tell me how much it costs.”

A well-dressed man heard it and asked, “What kind of a miracle does your brother need” “I don't know” she answered with her eyes full of tears. “He's really sick and mum says he needs an operation. But my daddy can't pay for it, so I have brought all my money.”

“How much do you have” asked the man. “$ 1.11, but I can try and get some more” she answered.

“Well, what luck,” smiled the man. “$ 1.11, the price of a miracle for little brothers.”

He took up the girl's hand and said, “Take me to where you live. I want to see your brother and meet your parents. Let's see if I have the kind of miracle you need. ”

That well-dressed man was Dr. Carlton Armstrong, a famous doctor. The operation was successful and it wasn't long before Andrew was home again.

How much did the miracle cost?

1.What was the trouble in the little girl's family?

A. Her brother was seriously ill. B. They had no money.

C. Nothing could save her brother. D. Both A and B.

2.In the eye of the little girl, a miracle might be _______.

A. something interesting B. something beautiful

C. some wonderful medicine D. some good food

3.What made the miracle happen?

A. The girl's love for her brother. B. The girl's money.

C. The medicine from the drugstore. D. Nobody can tell.

4.From the passage we can infer(推断) that _______.

A. The doctor didn't ask for any pay

B. A miracle is sure to happen if you keep on

C. The little girl is lovely but not so clever

D. In fact, Andrew was not as sick as they had thought

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网