题目内容

One of the things to be learnt in a foreign language is guessing all the time what kind of thing to come when listening to someone talking. People do this all the time in their own language, so it is necessary (必要的) to do this in a foreign language, too. Here are some examples. 1. "What's the matter?" "I went to a party last night, so I…" 2. "I feel so tired these days."" I think you'd better…" 3."Of course, she never stops talking. She is one of the most…"

You can see from the above three examples that the context (上下文) helps a lot in understanding what is being talked about. So "guessing "is very important in understanding English, especially (尤其)spoken English.

1.This passage tells us mainly about _________.

A. the importance of "guessing " in learning a foreign language

B. how to guess what one is going to talk about

C. some examples of right guessing

D. how important it is to guess all the time

2.from the context, we can see maybe the finished answer in EXAMPLE I is _________.

A. didn't have a good time. B. went to bed very late.

C. felt unhappy. D. got up very early.

3.Maybe the finished answer in EXAMPLE 2 is ________.

A. have a good rest and take good care of yourself.

B. have something to drink.

C. get some help from your friends.

D. be more careful.

4.Maybe the finished answer in EXAMPLE 3 is ______.

A. famous film stars.

B. beautiful women.

C. famous speakers.

D. talkative women.

5.From the passage we can infer (推断) that guessing is ____in learning a foreign language.

A. the only way

B. more important in spoken English than in written English

C. more important than any other way

D. more important in written English than in spoken English

 

1.A

2.B

3.A

4.D

5.B

【解析】

试题分析:本篇文章介绍了根据上下文意思来进行猜测,在英语口语中是很重要的。

1.

2.根据上文的内容I went to a party last night,可知答案为B。

3. feel so tired these days.” “I think you’d better可知答案为A。

4. course, she never stops talking.可知她擅长说话,故选D。

5. can see from the above three examples that the context helps a lot in understanding what is being talked about. So “guessing” is very important in understanding English, especially spoken English.可知猜测在英语口语中比写作中更为重要。故选B。

考点:考查学习类阅读。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网