题目内容

Chen Kai is a Chinese boy. He is a student. He is 13 years old. He lives in Guangzhou. Chen Kai likes making friends. Now he receives(收到) a letter from Sam, his pen pal in America. The letter is in English. Sam is 14 and he is a student, too. He speaks English very well. In the letter, Sam says he wants to visit China and study(学习)some Chinese.

根据短文内容,选择正确答案。

1.Chen Kai is ____.

A. a student B. a teacher C. from Canada

2.“Making friends”means(意思是) ____ in Chinese.

A. 作朋友 B. 找朋友 C. 交朋友

3.The letter is ____.

A. from Chen Kai

B. from Sam’s pen pal

C. in English

4.Sam is Chen Kai’s ____.

A. classmate B. pen pal C. brother

5. ____ wants to study some Chinese.

A. Chen Kai B. Sam’s pen pal C. Sam

1.A

2.C

3.C

4.B

5.C

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了中国男孩陈凯。他是一个学生,今年十三岁,住在广州。他有一个美国的笔友叫萨姆。

1.Chen Kai is a Chinese boy. He is a student可知陈凯是个学生,故选A.

2.推理判断题。根据短文可知陈凯喜欢交朋友,故选C。

3.Now he receives(收到) a letter from Sam, his pen pal in America. The letter is in English.可知信来自萨姆,是用英语写的,故选C。

4. he receives(收到) a letter from Sam, his pen pal in America.可知萨姆是陈凯的笔友,故选B。

5.短文最后Sam says he wants to visit China and study(学习)some Chinese.可知萨姆想学习汉语,故选C。

考点:人物介绍类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

What are you going to do if you are in a burning house? How will you escape? Do you know how to save yourself? Please read the following passage.

Escaping from a fire is a serious matter. Knowing what to do during a fire can save your life. It’s important to know the ways you can use and show them to everyone in the family, such as stairways and fire escapes, but not elevators.

From the lower floors of the buildings, escaping through windows is possible. Learn the best way of leaving by windows with the least chance of serious injury.

The second floor window is usually not very high from the ground. Of course, it is safer to jump a short way than to stay in a burning building.

Windows are also useful when you are waiting for help. Be sure to keep the door closed. Or smoke and fire may come into the room. Keep your head low at the window to be sure you get fresh air rather than smoke that may get into the room.

On a second or third floor, the best windows for escape are those that open onto a roof . From the roof a person can drop to the ground more safely. Dropping onto hard ground might end in injury. But shes and grass can help to break a fall.

根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。 (共5小题,每小题1分,满分5分)

1.It’s serious to know how to escape from a fire.

2.In a fire we can use elevators to come down.

3.Windows can’t be used when you are waiting for help.

4.Doors must all be open so that smoke can come into the room.

5.The passage may help save your life in a fire.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网