题目内容
A crow(乌鸦) is about twenty inches(英寸) long and black all over. Crows are dirty birds because they live on bad food. Crows eat a lot of waste food. In this way they are more useful to us than any birds. They clean up the dirty things in our streets. Crows are always hungry. They look for food all day, and in the evening you can see them in large numbers flying back to their nests(巢) in the trees. They sleep there at night.
Crows are much noisier than other birds. Very often a large number of crows will get together on one house and talk. Sometimes they talk together, and sometimes they do it by turns(轮流) like human beings(人类). It is easy to tell(判断) from crow’s sound if they are pleased or angry. Perhaps crows talk a lot because they are friendly birds. A pair of crows will live together all their lives, and if one of them dies, the other one becomes very sad and quiet for the rest of its life and some time later it dies too.
1.Crows “live on bad food” means “ _________ ”.
A. Crows eat old bad food.
B. Old bad food is crows’ nests.
C. Crows make their nests on old bad food.
D. Crows sleep on old bad food.
2.Crows are more useful to us because they ________________.
A. are clean birds
B. can move away waste food?
C. can make our streets clean
D. aren’t dirty
3.Crows always look for food _________.
A. in the evening??? B. all day????? C. in the morning????? D. at night
4.People can’t hear crow talk __________.
A. together???? B. by turns?????? C. noisily????????? D. quietly
5.If a pair of crows loves each other, ________
A. they will not live together.
B. neither of them can live alone happily.
C. they will die
D. one of them will die
1.A
2.B
3.B
4.D
5.B
【解析】
试题分析:这篇短文中作者主要介绍了乌鸦的食物种类,生活习性及对我们人类的贡献等内容。
1.词义猜测题。根据短文第一段 Crows are dirty birds because they live on bad food.及Crows eat a lot of waste food.可知,乌鸦主要以脏的食物为主食;故选A。
2.细节理解题。根据短文第一段They clean up the dirty things in our streets. 可知,乌鸦对我们的好处就是能够清理大街上的废物;故选B。
3.细节理解题。根据短文第一段They look for food all day可知答案为B。
4.细节理解题。根据短文第二段Crows are much noisier than other birds. Very often a large number of crows will get together on one house and talk. 可知,乌鸦通常是一种比较吵闹的一种动物,所以一般他们不会很安静;故选D。
5.细节理解题。根据短文第二段A pair of crows will live together all their lives, and if one of them dies, the other one becomes very sad and quiet for the rest of its life and some time later it dies too.
可知,两只相爱的乌鸦会永远在一起的;有一个离去另一个是不会开心的;故选B。
考点:知识类短文阅读。
“You have no flying skills at all!” he said to the swans. “All you can do is to move your wings. Can you turn over in the air? No, that’s beyond you. Let’s have a flying competition. I’ll show you what real flying is!”
One of the swans, a strong young male, took up the challenge (挑战). The crow flew up and began to show his skills. He flew in circles, performed other flying tricks, and then came down and looked proudly at the swan.
Now it was the swan’s turn. He flew up, and began flying over the sea. The crow flew after him, making all kinds of comments (评价) about his flying. They flew on and on till they couldn’t see the land and there was nothing but water on all sides. The crow was making fewer and fewer comments. He was now so exhausted that he found it hard to stay in the air, and had to struggle to keep himself from falling into the water.
The swan pretended (假装) not to notice, and said, “Why do you keep touching the water, brother? Is that another trick? “
“No,” said the crow. He knew he had lost the competition. “I’m in trouble because of my pride (自大) ! If you don’t help me, I’ll lose my life...”
The swan took pity on him, and took him on his shoulders and flew back to the beach.
【小题1】What’s the correct order of the following events?
a. The crow followed the swan and got into trouble.
b. The swan felt pity for the crow and saved it.
c. The crow had to ask the swan for help.
d. The swan accepted a challenge of performing flying tricks.
| A.a, d, b, c | B.a, b, d, c | C.d, a, c, b | D.d, c, a, b |
| A.Tired. | B.Bored. | C.Nervous. | D.Frightened. |
| A.Practice makes perfect. | B.The early bird catches the worm. |
| C.No pains, no gains. | D.Pride goes before a fall. |
A group of swans flew down to a beach where a crow (乌鸦) was jumping around. The crow watched them with disdain (笔试).
“You have no flying skills at all!” he said to the swans. “All you can do is to move your wings. Can you turn over in the air? No, that’s beyond you. Let’s have a flying competition. I’ll show you what real flying is!”
One of the swans, a strong young male, took up the challenge (挑战). The crow flew up and began to show his skills. He flew in circles, performed other flying tricks, and then came down and looked proudly at the swan.
Now it was the swan’s turn. He flew up, and began flying over the sea. The crow flew after him, making all kinds of comments (评价) about his flying. They flew on and on till they couldn’t see the land and there was nothing but water on all sides. The crow was making fewer and fewer comments. He was now so exhausted that he found it hard to stay in the air, and had to struggle to keep himself from falling into the water.
The swan pretended (假装) not to notice, and said, “Why do you keep touching the water, brother? Is that another trick? “
“No,” said the crow. He knew he had lost the competition. “I’m in trouble because of my pride (自大) ! If you don’t help me, I’ll lose my life...”
The swan took pity on him, and took him on his shoulders and flew back to the beach.
【小题1】What’s the correct order of the following events?
a. The crow followed the swan and got into trouble.
b. The swan felt pity for the crow and saved it.
c. The crow had to ask the swan for help.
d. The swan accepted a challenge of performing flying tricks.
| A.a, d, b, c | B.a, b, d, c | C.d, a, c, b | D.d, c, a, b |
| A.Tired. | B.Bored. | C.Nervous. | D.Frightened. |
| A.Practice makes perfect. | B.The early bird catches the worm. |
| C.No pains, no gains. | D.Pride goes before a fall. |
A group of swans flew down to a beach where a crow (乌鸦) was jumping around. The crow watched them with disdain (笔试).
“You have no flying skills at all!” he said to the swans. “All you can do is to move your wings. Can you turn over in the air? No, that’s beyond you. Let’s have a flying competition. I’ll show you what real flying is!”
One of the swans, a strong young male, took up the challenge (挑战). The crow flew up and began to show his skills. He flew in circles, performed other flying tricks, and then came down and looked proudly at the swan.
Now it was the swan’s turn. He flew up, and began flying over the sea. The crow flew after him, making all kinds of comments (评价) about his flying. They flew on and on till they couldn’t see the land and there was nothing but water on all sides. The crow was making fewer and fewer comments. He was now so exhausted that he found it hard to stay in the air, and had to struggle to keep himself from falling into the water.
The swan pretended (假装) not to notice, and said, “Why do you keep touching the water, brother? Is that another trick? “
“No,” said the crow. He knew he had lost the competition. “I’m in trouble because of my pride (自大) ! If you don’t help me, I’ll lose my life...”
The swan took pity on him, and took him on his shoulders and flew back to the beach.
【小题1】 What’s the correct order of the following events?
a. The crow followed the swan and got into trouble.
b. The swan felt pity for the crow and saved it.
c. The crow had to ask the swan for help.
d. The swan accepted a challenge of performing flying tricks.
| A.a, d, b, c | B.a, b, d, c | C.d, a, c, b | D.d, c, a, b |
| A.Tired. | B.Bored. | C.Nervous. | D.Frightened. |
| A.Practice makes perfect. | B.The early bird catches the worm. |
| C.No pains, no gains. | D.Pride goes before a fall. |